Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) teisėjų komisija nusprendė, kad sprendimas diskvalifikuoti lietuvį dėl klaidos starto metu buvo teisingas.

Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis Pietų Korėjoje portalui LRT.lt teigė, jog protestas nebuvo patenkintas. Federacija pripažino, jog starto metu lietuvis sujudėjo, tačiau anot E. Vaitkaičio, jog judesys galėjo kilti dėl tylos nebuvimo prieš pat startą.

Vis dėlto, argumentas teisėjų neįtikino ir sprendimas liko galioti – D. Rapšys lieka diskvalifikuotas. Pasaulio čempionu oficialiai tapo kinas Yangas Sunas, o 24-erių D. Rapšys, distanciją finale įveikęs greičiausiai, liko nieko nepešęs.

Lietuvis buvo diskvalifikuotas dėl to, kad prieš pat šokdamas į baseiną šiek tiek sujudėjo – tai nepraslydo pro teisėjų akis.

Socialiniuose tinkluose pasirodė sportininkų starto epizodas, kuriame užfiksuotas minimalus D. Rapšio linktelėjimas į priekį prieš pat šuolį į baseiną.

Lemtingas momentas:


Lietuvio laikas po finišo buvo 1 min. 44,69 sek. Tai 0,43 sek. geresnis rezultatas nei Lietuvos rekordas.

Po lietuvio diskvalifikacijos pasaulio čempionu tapo minėtas kinas Y. Sunas (1.44.93). Antrąją vietą užėmė japonas Katsuhiro Matsumoto (1.45,22), bronzos medalius iškovojo identišku laiku finišavę (1:45.63 min.) rusas Martinas Maliutinas ir škotas Duncanas Scottas.

D. Rapšys atrankoje (66 dalyviai) buvo devintas (1.46,60), o pusfinalyje – trečias (1.45,44).

D. Rapšys Pietų Korėjoje užėmė ketvirtąją vietą 400 m laisvuoju stiliumi rungtyje, o ketvirtadienį startuos 200 m plaukimo nugara rungtyje.

Starto pozicija kitu kampu:



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)