Lietuvos 16-mečių vaikinų krepšinio rinktinės startas neprisvilo. Rolando Rakučio auklėtiniai pirmose B grupės rungtynėse 77:71 (25:18, 19:20, 13:17, 20:16) įveikė bendraamžius iš Graikijos.

Antrąją dieną Lietuvos delegacija sulaukė ir pirmojo finalininko bei iš gausybės rago pasipylusių asmeninių plaukikų rekordų. Aleksas Savickas pateko tarp aštuonių stipriausių 200 m plaukimo krūtine rungties dalyvių. Į pusfinalį 16-metis panevėžietis prasibrovė su tryliktu rezultatu (2.22,90), bet jame sugebėjo šį laiką pagerinti daugiau nei trimis sekundėmis. Lietuvos plaukiko užfiksuotas rezultatas (2.19,65) – septintas tarp visų pusfinalininkų ir geriausias asmeninis rezultatas.

Atrankoje taip pat startavo ir Džiugas Karklelis (2:28,83 min.), kuris galutinėje rikiuotėje liko priešpaskutinis – 28-as. Šios rungties finalas vyks antradienio vakarą.

„Aš nesitikėjau tokio rezultato. Galvojau nuo rytinio laiko pusę sekundės nuimti ir tai būtų „vau“, o ėmiau ir pagerinau virš 3 sekundžių, – pats savo pasiekimu stebėjosi Aleksas. – Išanalizavau visas savo rytinio plaukimo klaidas, nes nesijaučiau, kad būčiau viską atlikęs taisyklingai. Per pietų miegą mąsčiau, ką galėčiau pagerinti ir pusfinalyje tai įvykdžiau. Nors vis tiek dar padariau keletą klaidų, todėl tikiu, kad finale bus žymiai geriau“.

Atranką įveikė ir Tomas Navikonis, patekęs į 100 m plaukimo nugara pusfinalį (59,79 sek.). Vakarinėje plaukimų sesijoje jis taip pat pagerino savo rytinį laiką ir bendroje įskaitoje įsitaisė 11-ojoje pozicijoje (58,76 sek.) - tai taip pat jo asmeninis rekordas. Atrankos varžybose kovojo ir Tadas Praniauskas, tarp 32 dalyvių užėmęs 28-ąją vietą (1.00,99 min.).

Dar keturi Lietuvos plaukikai neįveikė atrankos barjero, tačiau visi pasigerino asmeninius rezultatus. 100 m plaukime laisvuoju stiliumi Laura Šliburytė (59,44 sek.) ir Gerda Jotautė (1.00,95) finišavo atitinkamai 34-ojoje ir 44-ojoje vietoje, Nojus Skirutis 400 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankoje užėmė 29-ąją vietą (4.18,34), o Radvilė Kerševičiūtė 200 m peteliške varžybose finišavo 26-a (2.26,99 min.).

„Tai nuoseklaus darbo, kuris vyko du metus, rezultatas. Šie vaikai yra atrinkti į rinktinę, su jais dirbama, važiuojama į stovyklas ir varžybas. Aišku, buvo ir klaidų, nebuvo viskas labai sklandžiai, turėsime susirinkimą, kuriame viską aptarsime, kad per likusias keturias varžybų dienas tų klaidų būtų mažiau ir rezultatai būtų dar geresni“, – dienos pasirodymus įvertino plaukimo komandos vadovė Rasa Duškinienė.

Startai ir vėl ne itin sėkmingai susiklostė imtynininkams. Vienintelis dienos graikų-romėnų atstovas Donatas Rindeikis svorio kategorijoje iki 60 kg pralaimėjo aštuntfinalio mačą 0:4 azerbaidžaniečiui Hasratui Jafarovui, kuris vėliau pasipuošė aukso medaliu. Sužibėti 16-mečiui nepavyko ir paguodos turnyre. Pirmoje kovoje 1:3 jam teko pripažinti baltarusio Mikitos Muraškos pranašumą. Pastarasis galiausiai tapo paguodos nugalėtoju ir iškovojo bronzą.

Po pirmųjų dvikovų pasirodymus baigė abi imtynininkės. Vestina Danisevičiūtė svorio kategorijos iki 49 kg aštuntfinalyje 1:3 pralaimėjo bronzos medalininke tapusiai baltarusei Aleksandrai Kilsiakovai, o Meda Ančerytė svorio kategorijos iki 61 kg ketvirtfinalyje 0:3 nusileido turkei Elmas Celik.

Pirmoji ir vienintelė iš lengvaatlečių pirmadienį startavo Andrė Ožechauskaitė, dalyvavusi 100 m bėgimo atrankoje. 15-metė Austros Skujytės auklėtinė iš Kauno savo bėgime finišavo trečia per 12,12 sek., tačiau į finalą neprasibrovė ir galutinėje rikiuotėje tarp 25 startavusių sprinterių užėmė 12-ąją vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją