„Sąlygos čia labai sudėtingos, daug įtakos tam turėjo praslinkęs taifūnas. Pirmą ir antrą kvalifikacinių lenktynių dieną dėl sudėtingų sąlygų įvyko tik po vienerias lenktynes. Šiandien ant vandens praleidom 8 valandas, įvyko 3 lenktynės.

Stiprus vėjas šįkart nėra didžiausia bėda. Sudėtingiausia – itin dideli jo pasisukimai. Dėl jų kai kurios lenktynės net buvo nutrauktos. Taip pat itin didelė srovė.

Buvo visko – ir apsivertimų, ir susidūrimų su kitomis jachtomis. Tačiau kova tęsiasi“, – po trijų čempionato dienų teigė į auksinį laivyną su 56 sportininkėmis patekusi Lietuvos atstovė.

Pasak čempionato organizatorių, praslinkęs taifūnas pasuko į Šiaurės Vakarus, link Korėjos, ir šiuo metu nebėra tiesioginė grėsmė pasaulio čempionate dalyvaujantiems buriuotojams, tačiau oro sąlygose vis dar bus jaučiama jo įtaka.

Po 3 pirmųjų dienų ir 5 kvalifikacinių lenktynių į auksinį laivyną pateko 56 buriuotojos. Iš jų dėl kelialapio į Tokijo olimpiadą vis dar kovoja 14 valstybių atstovės, tarp kurių ir šiuo metu 7-ąją vietą pasaulio moterų buriuotojų reitinge užimanti lietuvė V. Andrulytė.

Iš viso teisę savo šaliai atstovauti 2020-ųjų olimpinėse žaidynėse šiame čempionate iškovos 10 valstybių.

Pasaulio buriavimo čempionatas (Nuotr. Sakaiminato 2019 Laser Radial World Championship © JUNICHI HIRAI / BULKHEAD magazine JAPAN)

Tarp kovojančių dėl kelialapio – Kroatijos atstovė Elena Vorobeva, Argentinos atstovė Lucia Falasca, Urugvajaus atstovė Dolores Moreira, airė Aisling Keller, Gvatemalos atstovė Isabella Maegli Aguero, lietuvė Viktorija Andrulytė, australė Mara Stransky, baltarusė Tatiana Drozdockaja, rusė Jekaterina Ziuzina, Tailando atstovė Kamolwan Chanym, Kipro atstovė Marilena Makri, Naujosios Zelandijos atstovė Olivia Christie, Sent Lusijos salos atstovė Stephanie Devaux-Lovell bei ispanė Christina Pujol.

Pasaulio čempionatas Japonijoje, Sakaiminato miete, vyks iki liepos 24 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją