Karolio sportinė karjera prasidėjo gana vėlai – pirmą kartą įrankį lengvaatletis paėmė būdamas 11 metų, kuomet gavo pasiūlymą sudalyvauti vaikų varžybose. Šios sporto šakos treniruočių nelankęs paauglys tuomet užėmė 12-ą vietą tarp 13-likos dalyvių.

Visgi potencialą jaunuolyje įžvelgė treneris Jordanas Radžius, kuris tuomet Vilniuje jau treniravo ketveriais metais vyresnį Karolio brolį Paulių Gelažių.

„Pakvietė atvažiuoti ir sportuoti. Taip ir užsikabinau, – prisiminė festivalio dalyvis. – Pačioje pradžioje treniruotėse atliekami pratimai atrodė labai lengvi, nesupratau, kaip jie man gali padėti. Bet palaipsniui atliekant tuos pratimus rezultatai ėmė vis gerėti.“

Prieš dvejus metus Lietuvos jaunių (iki 18 metų) čempionate K. Gelažius užėmė aštuntą vietą, pernai pasidabino sidabro medaliu, o šių metų liepos pradžioje jau tapo šalies čempionu, 5 kg įrankį nusviedęs 18,90 m ir pasiekęs asmeninį rekordą.

„Šį sezoną jo progresas yra ženkliai pagerėjęs, – vertino EJOF lengvosios atletikos komandos vadovė ir Lietuvos jaunimo ir jaunių rinktinės vyriausioji trenerė. – Toks rezultatas yra tikrai geras, su juo Baku galima būtų konkurencingai varžytis finale.“

„Atvažiavau siekti kuo aukštesnio rezultato ir nenuvilti žmonių, kurie tiki manimi. Aukštas rezultatas būtų finalas ir mažiausiai penkta vieta“, – asmeninius lūkesčius išsakė jaunasis rutulio stūmikas, Azerbaidžane norintis pirmą kartą karjeroje įveikti 19 metrų ribą.

EJOF K. Gelažius turėjo dalyvauti jau 2017 metais Dėre (Vengrija), tačiau dėl traumos jam teko užleisti savo vietą. Vis tik lengvaatlečiui nusišypsojo sėkmė ir savo progą startuoti festivalyje jis gavo šiemet, kuomet reglamentą pakeitę organizatoriai į varžybas nusprendė kviesti ne jaunučius, o jaunius.

„Buvo tikrai labai gaila, bet dabar atsiimsiu“, – šyptelėjo Karolis. Ir atsiims jis su kaupu. Jaunuolio potencialą įvertinę Lietuvos delegacijos vadovai nusprendė būtent jam patikėti garbę EJOF atidarymo ceremonijoje vesti šalies komandą į priekį su trispalve rankose.

„Tikrai jausiu didesnę atsakomybę – juk nešiu vėliavą už visą šalį. Ir pats dabar daug rimčiau žiūriu į savo startą – delegacijos kapitonais tampa ne kiekvienas, bet patikėjimo manimi ir mano galimybėmis pasiekti gerą rezultatą. Dabar stengsiuosi nenuvilti“, – kovingumu spinduliavo lengvaatletis.

„Komitetas pasitikėjo juo, tai ir pats įgaus papildomo pasitikėjimo savimi“, – išskirtinių pareigų naudą išžvelgė ir Z. Tindžiulienė.

Festivalio atidarymo ceremonija vyks sekmadienį nuo 19 val. Lietuvos laiku, o K. Gelažiaus startas rutulio stūmimo varžybose – liepos 25-ąją.

Visą Lietuvos delegaciją Baku sudaro 107 asmenys, iš kurių – 67 sportininkai. Jie liepos 21-27 dienomis kovos aštuonių sporto šakų varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją