Rungties pavadinimas – TRI-FUN – jau išdavė, kad tai startas sporto mėgėjams, norintiems susipažinti su šia trijų disciplinų sporto šaka.

Ir iš tiesų, prieš startą renginio vedėjo paprašius pakelti rankas tų, kurie pirmą kartą ruošiasi triatlonui, į viršų kilo kone kas antra ranka. Nors šią savaitę orai nedžiugina saulės šiluma, trečiadienį vakarop oras sportui buvo idealus.

Varžybose tempą diktavo patyrę šalies triatlono lyderiai.

Pirmas distanciją įveikė panevėžietis Lukas Prokopavičius, jis liepos pradžioje Trakuose tapo Lietuvos čempionu. R. Sargūno sporto gimnazijos auklėtinis nuotolį įveikė per 29:29 min.

Antras finišo liniją kirto vilnietis Gediminas Pajėda (AplenkSave.lt / F.O.C.U.S. running) – 29:34 min., trečią vietą užėmė taip pat sostinės atstovas Jaunius Strazdas – 30:10 min.

Moterų įskaitoje pergale džiaugėsi panevėžietė Ugnė Paurytė (R. Sargūno sporto gimnazija, 34:08 min.), antrą vietą užėmė orientacininkė Emilija Teklė Gvildytė (OK „Medeina“, 35:16 min.), trečia – Emilė Steponėnaitė (Vilniaus miesto sporto centras) – 36:08 min.

Išskirtinė komanda

Estafečių įskaitoje nugalėjo „MS Challenge Team“ trijulė – plaukikas Povilas Strazdas, dviračiu – Justas Klimavičius ir bėgikas Gediminas Janušis – 27:27 min. Šią komandą subūrė „Impuls“ sveikatingumo klubo treneris Sergejus Michailovas, o esminis tikslas – skleisti žinią apie išsėtine skleroze sergančius žmones. Ši liga palietė jo šeimą – ja serga žmona Laura.

„Išsėtinės sklerozės iššūkio“ komanda pirmąkart suburta dar pernai Trakų triatlono varžybose, o šiemet Trakuose prie komandos prisijungė triatlonininkas iš Ispanijos Ramonas Arroyo. Jis serga išsėtine skleroze, tačiau savo pavyzdžiu įrodo, kad galima šią ligą valdyti ir gyventi pilnavertišką gyvenimą. Remiantis atleto istorija yra sukurtas filmas „100 metrų“.

Anot Sergejaus, tai ne paskutinis „IS Iššūkio komandos“ startas, ateityje ji ir toliau ketina dalyvauti masiniuose renginiuose bei skleisti žinią apie išsėtine skleroze sergančius žmones.

Antrą ir trečią vietas užėmė „Tritono“ klubo komandos, kurių trijulės distanciją įveikė atitinkamai per 27:41 min. (Tomas Gruslys, Marijus Butrimavičius ir Airidas Gražinskis) ir 30:25 min. (Mantas Marcinkevičius, Artūras Jacevičius ir Vytautas Jazepčikas).

Kitąmet – prie Baltojo tilto

Apskritai TRI FUN estafečių įskaitoje kovojo 11 komandų, dar 170 atletų varžėsi individualioje įskaitoje. Be svečių iš Panevėžio į sostinę atvyko ir Kauno triatlono klubo komanda.

„Smagu, kad pirmasis Vilniaus TRI FUN renginys sulaukė didžiulio susidomėjimo, tai verčia pasitempti ir kitąmet vėl vilniečiams bei svečiams paruošti dar gražesnę šventę.

Tikimės, kad 2020-aisiais vasarą jau bus sutvarkyta erdvė prie Baltojo tilto, šalia yra galimybė visiškai užtverti Upės gatvę, kur saugiai galima minti dviratį ir bėgti.

Kitą vertus turime svajonę surengti pusės ar pilno „Ironman“ triatlono nuotolio varžybas: plaukimas būtų Trakuose, Galvės ežere, tada dviračiu iki Vilniaus ir Senamiestyje – paskutinė bėgimo rungtis“, – po varžybų kalbėjo A. Jaraminas.

Anot Vilniaus TRI-FUN organizatoriaus Audriaus Jaramino, varžybas surengti sostinėje norėta prie Baltojo tilto, tačiau šiuo metu ši erdvė rekonstruojama, tad nuspręsta šįkart varžybas rengti triatlonininkų meka vadinamuose Valakampiuose.

Vilniaus TRI-FUN triatlonas buvo gera galimybė jėgas išbandyti prieš kitus šio sezono Lietuvos triatlono taurės renginius. Artimiausias jų – Jonavos IV etapas, kuris vyks šį šeštadienį liepos 20 dieną, į jį dar nevėlu užsiregistruoti. Daugiau informacijos – triatlonotaure.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)