Sportininkai retai būna giriami už tai, kad žaidžia atsipalaidavę ir nepersistengia.

Vis dėlto būtent tokį komplimentą Rusijos vandensvydininkėms turėjo dienraštis „Sovetsky sport“, pasidžiaugęs, kad tautietės „pasirodė nesančios sadistės“.

Rusės antradienį sutriuškino Pietų Korėjos komandą rezultatu 30:1.

30 pelnytų įvarčių vandensvydyje – kosminis skaičius. Bet kur kas svarbesnis tas vienintelis, kuris pateko į korėjiečių sąskaitą.

Kai pasaulio čempionato šeimininkės pasiuntė kamuolį į varžovių vartus, atsarginės žaidėjos greta baseino ėmė glėbesčiuotis, o komandos treneris triumfuodamas iškėlė į viršų rankas. Rezultatas tuo metu buvo 1:27...

Gal kažkam būtų gėda dėl tokio santykio, bet korėjietės turėjo priežasčių švęsti.

Sekmadienį pirmose čempionato rungtynėse jos pralaimėjo Vengrijai sunkiai suvokiamu rezultatu 0:64. Tai – visų laikų pasaulio pirmenybių rekordas, neturintis nė iš tolo panašaus precedento.


Vengrės žaidė rimtai ir visą mačą spaudė oponentes. Rusės rungtyniavo kur kas žaismingiau, krėtė išdaigas ir galiausiai praleido įvartį, patekusį į Pietų Korėjos vandensvydžio istoriją.

Šios šalies moterų rinktinė debiutuoja pasaulio čempionate tik dėl to, jog tai – šeimininkų privilegija. Tiesą sakant, veikiau ne privilegija, o sunki pareiga – Pietų Korėjoje paprasčiausiai nebuvo iš ko burti vandensvydžio rinktinės, todėl teko „perkvalifikuoti“ jaunąsias plaukikes.

Ir jos – tikrai jaunos, jauniausiai – vos 13 metų.

Apie žaidimo įgūdžius nėra nė kalbos. Korėjiečių vartininkė tik liūdnomis akimis žiūrėjo, kaip vengrės ir rusės mėto kamuolius jai virš galvos į vartus, nes tiesiog nemoka atlikti šuolio vandenyje.

„Korėjietės su kamuoliu ne tiek žaidė, kiek išnaudojo jį kaip plūdurą, kad pailsėtų. Kaip tam anekdote, kur treneris bara įvartį pelniusį Fedią, kad nedavė kamuolio Stiopai – o tas ir nuskendo“, – rungtynių su Rusija pabaigoje įsitikinęs, kad iš baseino saugiai išlipo visos akivaizdžiai nusiplūkusios merginos, lengviau atsiduso „Sovetsky sport“.

Surimtėjęs dienraštis sukritikavo Tarptautinę plaukimo federaciją (FINA) dėl pasaulio čempionato dalyvių atrankos.

Mat Pietų Korėja – ne vienintelė rinktinė turnyre, verčianti imtis už galvos vandensvydžio mėgėjus.

Ši sporto šaka populiari Europoje ir Šiaurės Amerikoje, o dėl geografinio principo į pasaulio pirmenybes pakviestos Pietų Afrikos Respublikos, Kubos ar Naujosios Zelandijos komandos neturi jokių vilčių pasipriešinti tokioms varžovėms kaip JAV, Italija, Nyderlandai ar Ispanija.

Panaši situacija ir vyrų varžybose, kurių šeimininkai taip pat atlieka „bokso kriaušės“ funkciją.

Vis dėlto galima kritikuoti, galima ir pagirti už drąsą. Juk, pavyzdžiui, legendiniai Jamaikos bobslėjininkai į viso pasaulio sporto mėgėjų atmintį įsirėžė tikrai ne dėl savo greičio trasoje.

Primename, kad sekmadienį Gvangdžu startuos plaukimo varžybos, kuriose dalyvaus 8 Lietuvos plaukikai: Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Simonas Bilis, Giedrius Titenis, Deividas Margevičius, Tadas Duškinas, Kotryna Teterevkova ir Ugnė Mažutaitytė.

Pasirodymą Pietų Korėjoje jau baigė pasaulio čempionate debiutavusi dailiojo plaukimo solistė Natalija Ambrazaitė (24-a vieta tarp 28 dalyvių techninėje ir 27-a vieta tarp 32 dalyvių laisvojoje programoje).

Šuolininkė į vandenį Indrė Girdauskaitė, 1 m aukščio tramplino rungtyje užėmusi 40-ą vietą tarp 43 dalyvių, ketvirtadienį dar varžysis ant 3 m tramplino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)