Kaip informavo Virdžinijos Byčo policijos departamentas, įvykis iki šiol yra tiriamas – ašiku tiek, kad buvusį boksininką gatvėje sekmadienio vakarą jau tamsiu paros metu mirtinai partrenkė lengvasis automobilis.

„Policijai atvykus į įvykio vietą pareigūnai rado gatvėje žuvusį vyrą, partrenktą mašinos. Auka nuo patirtų sužalojimų neišgyveno. Automobilį vairavęs vyras po avarijos liko įvykio vietoje ir bendradarbiavo su policija“, – teigė departamento atstovas L. M. Bauderis.

Netrukus paaiškėjo, kad gatvėje partrenktas ir žuvęs vyriškis – praeityje viena iš ryškiausių JAV bokso žvaigždžių.

Kaip pažymi ESPN, P. Wihtakeris yra laikomas bene geriausiai gintis sugebėjusiu boksininku šio sporto istorijoje, garsėjo ne kaip nokautų meistras, o kaip sportininkas, sugebėdavęs išvarginti savo oponentus ir pasinaudoti jų klaidomis.

2006-aisiais jis buvo išrinktas į Tarptautinį bokso šlovės muziejų.

Per savo karjerą jis tapo profesionalų bokso čempionu net keturiose svorio kategorijose, tai padarė po WBA, IBF ir WBC organizacijų vėliavomis.

Labiausiai jis išgarsėjo dalyvaudamas lengvo svorio (Lightweight) ir pusvidutinio svorio kovose (Welterweight) kovose.

1984-aisiais P. Whitakeris tapo Los Andželo olimpinių žaidynių lengvo svorio kovų čempionu.

„Jis buvo labai šaunus žmogus. Aš galiu pasakyti tik tiek, nes išreikšti kažkokias emocijas šiuo metu man labai sunku – visi artimieji patyrė didžiulį šoką. Vis dar bandau suprasti, kas įvyko“, – teigė jauniausias buvusio boksininko sūnus Devonas Whitakeris.

Pernellis Whitakeris

Vos 168 cm ūgio P. Whitakeris per karjerą profesionalaus bokso ringe laimėjo 40 iš 46 savo kovų. Nokautais jis pasiekė 17 pergalių.

Į bokso istoriją patenka viena iš paskutinių P. Whitakerio kovų 1997-aisiais, kurią tik po teisėjų sprendimo jis pralaimėjo kitai JAV bokso legendai Oscarui De La Hoyai, taip prarasdamas iš karto keletą titulų.

Baigęs profesionalaus boksininko karjerą amerikietis dirbo treneriu.

2002-aisiais jis buvo įsivėlęs į incidentą su teisėsauga dėl kokaino vartojimo.

2014-aisiais jo pavardė žiniasklaidos antraštėse mirgėjo dėl konflikto su motina, kurią buvęs boksininkas dėl skolų iškeldino iš namo, kurį pats jai ir buvo nupirkęs.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)