E. Matusevičius po trečio metimo ilgai buvo trečioje vietoje, tačiau paskutiniu metimu jis sugebėjo viską pasiimti į savo rankas.

Šeštu bandymu išmesta ietis smigo vos už 80 m linijos ribos ir to užteko aplenkti Kinijos atstovą Ma Quną (79 m 62 cm). Nugalėjo moldavas Andrianas Mardare (82 m 40 cm).

Atrankos varžybose E. Matusevičius ietį metė 84 m 93 cm bei 15 cm pagerino sau pačiam priklausiusį Lietuvos rekordą.

Priminsime, kad trečiadienį moterų ieties metimo finale triumfavo E. Matusevičiaus kolegė Liveta Jasiūnaitė. Ji iškovojo universiados auksą, ietį numetusi 60,36 m.

„Geros varžybos, tik pritrūko sėkmės, – po finalo sakė E. Matusevičius. – Kvalifikacijoje atėjau atsipalaidavęs, mečiau pirmą metimą ir nuskrido. O finale nepavyko iki galo susikaupti, bet antra vieta yra antra vieta, džiaugiuosi.“

Lietuviai universiadoje iškovojo jau visų spalvų medalius. E. Matusevičius papildė Lietuvos delegacijos medalių taupyklę iki keturių medalių. Aukso medaliu trečiadienį pasidabino ietininkė L. Jasiūnaitė, bronzos medaliu – šuolininkas Adrijus Glebauskas. Antradienį bronzos medalį iškovojo disko metikė Ieva Zarankaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)