Prezidento teigimu, jo kadencijos devizas bus „gens una sumus“ – visų šachmatams neabejingų suvienijimas ir šachmatų sporto plėtra tiek profesionalų, tiek mėgėjų lygmenyse.

Primename, kad Lietuvos šachmatų federacijos prezidentais yra buvę ir profesorius Vytautas Landsbergis, ir ilgametis Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas, ir LSDP frakcijos Seime seniūnas Julius Sabatauskas.

Geriausius šachmatų rezultatus pastarąjį dešimtmetį demonstravo ir Seimo opozicijos lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen, tapusi Europos čempione.

Jaunystėje perspektyviu sportininku šachmatininku buvo ir išrinktasis Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda.

„Išaugo nauja itin talentingų šachmatininkų karta, kuri Lietuvą gali sugrąžinti į pasaulio šachmatų elitą. Jei susitelksime ir jiems padėsime“, – teigia G. Kaminskas.

Šachmatuose iškovotas Europos čempionato auksas, pasaulio jaunimo čempionato sidabras ir bronza, Europos jaunimo čempionato bronza, pasaulio senjorų čempionato auksas, sidabras ir bronza; pasaulio vaikų čempionato bronza. Pastaraisiais metais vien Lietuvoje vykstančiose varžybose dalyvavo apie 20 000 šachmatų profesionalų ir mėgėjų.

Federacijos viceprezidentais išrinkti didmeistris Darius Zagorskis ir IA tarptautinis arbitras, vienas žymiausių šachmatų organizatorių Lietuvoje IO Jonas Sidabras.

Federacijos direktoriumi tapo IA tarptautinis arbitras ir IO tarptautinis organizatorius Arvydas Baltrūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)