Šalies čiuožimo sąjunga (KSU) atidėjo savo sprendimą dėl naujausios į viešumą iškilusios istorijos, mat liudytojų parodymai yra prieštaringi.

Vienas iš elito grupei priklausančių čiuožėjų kaltinamas numovęs kelnes kitam sportininkui ir vertęs jį stovėti vienomis trumpikėmis visos komandos, kurioje yra ir moterų, akivaizdoje.

Incidento dalyvių pavardės neįvardijamos, bet pažymima, kad abu jie – tituluoti atletai, laimėję medalius praėjusių metų Pjongčango olimpinėse žaidynėse.

Kilus skandalui tyrimą pradėjusi KSU nesismulkino ir visai Džinčono nacionaliniame treniruočių centre sportavusiai čiuožėjų grupei uždraudė mėnesį naudotis baze.

Seksualinis priekabiavimas Pietų Korėjos čiuožimo pasaulyje tapo ypač jautria tema metų pradžioje, kuomet dukart olimpinė čempionė Shim Suk Hee apkaltino buvusį nacionalinės rinktinės trenerį Cho Jae Beomą seksualine prievarta ir užgauliojimu. Specialistas stojo prieš teismą ir buvo pusantrų metų pasiųstas už grotų.

Atskira byla dar nagrinėjami 22-ejų čiuožėjos jam mesti kaltinimai dėl išprievartavimo.

Shim Suk Hee

KSU taip pat paskelbė diskvalifikavusi metams dukart olimpinį greitojo čiuožimo čempioną Lee Seung Hooną. Pastarasis buvo apkaltintas tarptautinių varžybų metu ne kartą panaudojęs fizinę prievartą prieš du neįvardijamus komandos draugus.

Dėl pasipylusių skandalų kritikai kaltina Pietų Korėjoje įsišaknijusią brutalią treniruočių kultūrą ir hierarcinius santykius tarp trenerių bei sportininkų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)