Valdo Gecevičiaus auklėtiniai pusfinalyje pirmadienį 12:5 nugalėjo Kinijos komandą.

Lietuvos rinktinė mačą pradėjo tokios sudėties: Mantas Brazauskis centre, Justas Pažarauskas kairiajame krašte ir Mantas Panovas dešiniame krašte.

Lietuvos rinktinė galingai pradėjo susitikimą ir pirmomis minutėmis pasiuntė varžovus į nokdauną, kai pasižymėjo Justas Pažarauskas, o po to Mantas Panovas (2:0).

Kinijos ekipai pavyko rezultatą sušvelninti, bet M. Panovas jau kitos atakos metu atsakė oponentams įvarčiu ir grąžino Lietuvos rinktinei dviejų įvarčių persvarą.

Kinai griebėsi visų įmanomų priemonių, bet jų nuo lietuvių atakų negelbėjo niekas - nei pertraukėlės, nei keitimai. Kėlinio viduryje lietuviai triuškino varžovus šešių įvarčių skirtumu, o prieš pertrauką kinams pavyko truputį sumažinti atsilikimą (3:8).

Antro kėlinio pradžioje Lietuvos rinktinė klydo ir padovanojo varžovams du baudinius, bet šie šansais nepasinaudojo. Vis tik kinai ginklų nesudėjo ir mažino atsilikimą iš žaidimo (5:8).

Vis dėlto paskutinėmis minutėmis Lietuvos rinktinė dar keturis kartus pasiuntė kamuolį į kinų vartų tinklą ir sudėliojo šiame pusfinalyje visus taškus - 12:5.

Finale antradienį Lietuvos rinktinė susitiks su taip pat kelialapį į paralimpines žaidynes iškovojusia Turkijos komanda. Šios komandos jau susitiko grupių varžybose ir tada stipresni buvo Turkijos golbolininkai.
Lietuva turi jau du kelialapius į Tokijo žaidynes.

Anksčiau bilietą į paralimpiadą mūsų šaliai iškovojo maratono bėgikė Aušra Garunkšnytė.

Rinktinės treneris: tai – svarbiausias laimėjimas

Vos prieš tris mėnesius prie Lietuvos golbolo rinktinės vairo stojęs Valdas Gecevičius atvedė mūsų šalies komandą į Tokijo paralimpines žaidynes.

„Jausmas – fantastinis. Visa komanda taip jaučiasi. Matau, mano asistentė (Sandra Šalčiūtė – red.) dar dabar dreba iš jaudulio (juokiasi – red.). Emocijos kol kas valdo mus. Didžiuojuosi savo komanda. Vakar nugalėjome JAV, šiandien įveikėme Kiniją. Tai – tokios didelės valstybės. Bet golbole Lietuva yra geresnė“, – po pergalingo pusfinalio sirenos džiaugsmo neslėpė V. Gecevičius.

V. Gecevičiui paralimpinis atrankos turnyras JAV buvo pirmas tokio lygio išbandymas neįgaliųjų sporte. Iš krepšinio į golbolą atėjęs treneris neįgaliųjų sporte, galima sakyti, žengė pirmus žingsnius.

„Tai – svarbiausia pergalė mano kaip trenerio karjeroje. Juk tai – paralimpiada. Vakar po mačo su JAV sakiau, kad tokios įtampos nejutau net treniruodamas Vilniaus „Kibirkštį“. Čia net nėra apie ką daug kalbėti. Ši pergalė – vienareikšmiškai svarbiausias laimėjimas“, – atviravo V. Gecevičius.

Lietuvos rinktinei turnyre JAV liko vienas mačas – finalas, kuriame laukia Turkijos rinktinė. Nors šio mačo vertė yra simbolinė, nes finalininkai jau turi bilietus į Tokiją, tačiau V. Gecevičius žada kovą iki pabaigos. Pasak trenerio, motyvacijos jo auklėtiniams tikrai nepritrūks.

„Turime turkams skolą už pralaimėjimą grupėje (A grupės rungtynėse Turkija įveikė Lietuvą 12:4). Be to, su komanda dabar eidami kalbėjome, kad norime sugiedoti Lietuvos himną iš širdies, o ne dėl kažkokio formalumo. Ruošimės, žaisime, o tikslas – pirma vieta“, – sakė V. Gecevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)