Prieš keturis mėnesius vykusiame maratone Frankas Meza įveikė maratono distanciją per 2 val. 53 min. 10 sek. ir tapo greičiausiai maratoną įveikusiu 70-mečiu, tačiau liepos pradžioje buvo įrodyta, jog bėgikas pažeidė taisykles.

F. Meza maratono metu kuriam laikui buvo palikęs trasą ir vėliau grįžo tolimesnėje jos dalyje. Maratono teisėjai laiką, per kurį 70-metis įveikė vieną distancijos dalį, pavadino neįmanomu, todėl garbaus amžiaus sportininko rekordas buvo anuliuotas.

Pats bėgikas neigė kaltinimus, tačiau maratono vaizdo įrašas aiškiai parodė, jog atletas buvo palikęs trasą. Nors jo kaltė buvo įrodyta, F. Meza toliau atmetinėjo kaltinimus ir vadino juos šmeižtu. Šią patirtį sportininkas vadino itin traumuojančia.

„Aš nekirtau trasos. Visi kaltinimai neturi pagrindo“, – sakė amerikietis, žadėjęs kitame maratone bėgti su lydinčiais asmenimis, kurie patvirtintų, jog 70-metis nesukčiauja.

Tai, jog F. Meza jautriai išgyveno visus kaltinimus, patvirtino Anapilin išėjusio bėgiko žmona Tina. Moteris atskleidė, kad jos vyras pastaraisiais mėnesiais kentė bėgikų bendruomenės patyčias.

„Bėgimas mano vyrui buvo labai svarbus. Jis bėgo maratonus 30-40 metų. Jis buvo labai greitas. Penktadienį jis atsisveikino sakydamas, jog ketina pabėgioti, bet, pažadėjęs netrukus su manimi pasimatyti, namo nebegrįžo“, – pasakojo F. Meza žmona.

Buvęs gydytojas maratonuose buvo diskvalifikuojamas ne kartą. Jo rezultatai dėl sukčiavimo buvo anuliuoti ir 2014 bei 2016 metų Kalifornijos tarptautiniuose maratonuose Sakramente.

Pastarajame maratone F. Meza dalyvauti nebegalėjo – jis buvo diskvalifikuotas iki gyvenimo pabaigos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)