Pasak S. Cabralo, kuris yra kalinamas dėl kaltinimų korupcija, bendrai už 2 mln. JAV dolerių (1,77 mln. eurų) buvo nupirkti devynių IOC narių balsai.

Buvęs gubernatorius taip pat sakė, kad apie neteisėtus veiksmus žinojo buvęs Rio de Žaneiro miesto prefektas Eduardo Paesas, buvę šalies prezidentai Luizas Inacio Lula da Silva ir Michelis Temeras.

Dar 2017 metų rugsėjį Vakarų žiniasklaida skelbė, kad Rio de Žaneiro policija tiria galimą IOC narių papirkinėjimą renkant 2016 metų olimpiados sostinę.

Tų metų spalį paaiškėjo, kad Brazilijos federalinė policija sulaikė šalies Nacionalinio olimpinio komiteto pirmininką Carlosą Nuzmaną, įtarusi jį korupcija ir pinigų plovimu.

Vėliau IOC nusprendė taikyti C. Nuzmanui laikinas sankcijas, jis buvo pašalintas iš Tokijo 2020 metų olimpiados koordinavimo komisijos.

Per teismo posėdį S. Cabralas sakė, kad padedant buvusiam Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) prezidentui Lamine'ui Diackui suorganizavo kyšį, kurį, be kitų žmonių, gavo keturis kartus olimpinį auksą pelnęs Rusijos plaukikas Aleksandras Popovas ir Ukrainos šuolių su kartimi žvaigždė Sergejus Bubka.

Pinigus esą paskirstęs brazilų verslininkas Arthuras Soaresas.

A. Popovas penktadienį piktai sureagavo į įtarimus, kad paėmė kyšį už paramą Rio de Žaneiro kandidatūrai.

„Aš net nebalsavau už Rio de Žaneirą“, – sakė A. Popovas, vienas iš trijų rusų IOC. Jo pareiškimą paskelbė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Jis pridūrė ketinantis kelti Šveicarijoje bylą dėl šmeižto.

IOC etikos komisija nurodė tikrinanti informaciją apie galimą kyšį.

„Etikos komiteto direktorius ir, atitinkamai, IOC nedelsdami ėmėsi nagrinėti kaltinimus. Komitetas susisiekė su IOC nariais, paminėtais S. Cabralo parodymuose“, – sakoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)