Pirmasis iš dalyvių ant lygiagrečių pratimus atlikęs lietuvis sulaukė 14,200 įvertinimo. Tiek pakako penktajai Europos žaidynių vietai.

Nugalėtoju šioje rungtyje tapo Ukrainos gimnastas Olegas Verniajevas. Jo sąskaitoje – 15,333 balo. Antrą vietą užėmė Marios Georgiou (14,900), trečią – turkas Ferhatas Aricanas (14,833).

Pratimuose ant lygiagrečių, kur R. Tvorogalas buvo laikomas vienu favoritų, lietuvis surinko 14.400 balo. Įpusėjus varžyboms tapo aišku, kad medalį Lietuvai Robertas tikrai iškovos, o jo spalva paaiškėjo po baltarusio Andrejaus Lichovitskio pasirodymo – auksas.

Antras skersinio rungtyje liko Ahmetas Onderas (14,100) iš Turkijos, trečias – vengras Davidas Vecsernyesas (14,066).

Abiejų rungčių finale dalyvavo po 6 sportininkus.

Gimnastas Robertas Tvorogalas - Europos žaidynių čempionas

„Tai mano didžiausias karjeros laimėjimas. Pagerinau asmeninį rezultatą. Manau, pasirodžiau beveik idealiai, o varžovams pasitaikė klaidelių, todėl šiandien nugalėjau. Dabar noriu poilsio“, - santūriai po pasirodymo varžybose kalbėjo aukso medaliu pasipuošęs R. Tvorogalas.

„Emocijos nerealios. Dar negaliu suvokti, kas ką tik įvyko. Tikėjomės medalio, daug dirbome, pakeitėme kombinaciją, tarėmės, stengėmės, mes tai padarėm – auksas mūsų. Šiandien ne varžovai klydo, o mes pelnytai nugalėjome. Ar galėjo būti du medaliai? Galėjo, bet ant lygiagrečių neturėjome tokių gerų šansų kaip ant skersinio, todėl koncentravomės į šią rungtį. Dabar Roberto laukia dvi savaitės atostogų, o po to vėl dirbsime, ruošimės pasaulio čempionatui“, - emocijų neslėpė Roberto treneris Jevgenijus Izmodenovas.

Priminsime, jog vakar vykusiose Europos žaidynių sportinės gimnastikos daugiakovės varžybose R. Tvorogalas užėmė 7 vietą.

Iš viso Lietuva Europos žaidynėse iškovojo tris medalius. Kaip ir R. Tvorogalas, auksą dviračių treke keirino rungtyje laimėjo Simona Krupeckaitė, sidabrą treko komandiniame sprinte pelnė S. Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė.

Gimnastas Robertas Tvorogalas - Europos žaidynių čempionas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)