A. Seja nuotolį įveikė per 39.506 sek. ir liko penktas.

Nugalėjo prancūzas Maxime'as Beaumontas – 38,976, antras vengras Balazsas Birkas – 39,419 sek., trečias – baltarusis Dzmitrijus Traciakovas (39,351 sek.).

Lietuviui iki trečiosios vietos pritrūko 0,155 sek.

„Labai smarkiai pasikeitė oro sąlygos, vėjas pūtė tai iš vienos, tai iš kitos pusės. Buvo daug sunkiau visiems sportininkams. Šiandien man nepavyko savęs realizuoti – irklavau net 4 sek. lėčiau nei vakar.

Apmaudu, kad iki prizinės vietos trūko mažiau ne dviejų dešimtųjų sekundės. Man teko lyg ir ne pats blogiausias takelis. Tačiau pritrūko jėgų. Po dviejų vakarykščių startų gerai pailsėjau, išsimiegojau normaliai. Gal šiuo metu tiesiog esu silpnesnis“, – po finišo nesėkmės priežasčių bandė ieškoti vienas Lietuvos rinktinės lyderių, šiemet iškovojęs bronzą jau dviejuose Pasaulio taurės etapuose.

vėjas tokiais gūsiais užpūsdavo, kad atsimušdavau lyg į sieną. Paskutinius 20 ar 30 m vos atirklavau, nes vėjas užsuko valtį.
Henrikas Žustautas

Sportininkas teigė, jog retai tenka varžytis tokiomis sąlygomis: „Minske su tokiu oru susiduriu ne pirmą kartą, o kituose kanaluose – labai retai. Šiandien net galvojome, kad perkels varžybas. Po to vėjas lyg ir nurimo, bet išplaukus į startą, vėl pakilo.“

Prieš startą pristatant varžybų dalyvius nuskambėjus A.Sejos pavardei tribūnos suošė, ėmė aidėti garsus skandavimas „Lietuva!”, nustelbęs net vėją. „Bandžiau nekreipti dėmesio, bet nepavyko – puikiai girdėjau tą „Lietuva“, – šypsojosi atletas.

Trečiadienį A. Seja atrankoje buvo antras savo plaukime – 34,958 sek. Jis 0,127 sek. nusileido prancūzui M. Beaumont‘ui. Tačiau šioje rungtyje vyko trejos atrankos lenktynės ir tik jų nugalėtojai pateko į finalą. Dar po tris prisidėjo iš dviejų pusfinalio plaukimų.

A. Seja antrajame pusfinalyje buvo greitesnis už visus varžovus – 34,303 sek. Tai – naujas Europos žaidynių rekordas.

Į vėją – lyg į sieną

Iškart po baidarių 200 m rungties finalo prie starto rikiavosi kanojininkai, kurie ruošėsi 200 m rungties finalui.

Henrikas Žustautas į finalą žengė tiesiausiu keliu. 2015-ųjų Europos žaidynių čempionas trečiadienį vienviečių kanojų antrajame atrankos plaukime užėmė antrąją vietą (39,526 sek.) bei pralaimėjo tik gruzinui Zazai Nadiradzei (39,421 sek.).

Visgi, 2015-ųjų Europos žaidynių čempionui titulo apginti nepavyko – lietuvis finale liko paskutinis devintas – 46.703 sek.

Pirmąją vietą užėmė baltarusis Arciomas Kozyris (42,835 sek.), antrąją – italas Nicolae Craciunas (43,353 sek.), trečiąją – ispanas Alfonso Benavidesas (44,255 sek.).

„Irklavau beveik 8 sek. lėčiau, nei vakar. Buvo ne mano diena. Atsimušiau į starto plūdurą, trukdė galingas vėjas, varžovai šiandien stipresni buvo. Toks jau sportas. Gaila kad taip man nutiko per rimtas varžybas“, - krimtosi kanojininkas, į finalą prasibrovęs tiesiai iš atrankos varžybų.

„Šiandien labai svarbus buvo takelis. Pirmąsias tris vietas užėmė aštuntuoju, devintuoju ir septintuoju irklavę sportininkai. Jiems vėją kiek užstojo tribūnos Fiziškai visi lygūs, o šįkart atsilikimas buvo milžiniškas.

Vienas favoritų gruzinas, plaukęs penktuoju taku, liko ketvirtas, o vos į finalą patekęs italas iškovojo bronzą. Aš bandžiau vytis visus apie 70 m, bet vėjas tokiais gūsiais užpūsdavo, kad atsimušdavau lyg į sieną. Paskutinius 20 ar 30 m vos atirklavau, nes vėjas užsuko valtį.

Nuo bangų ji buvo pilna vandens. Tačiau negali nieko kaltinti. Minske prieš tai kelias dienas vėjas pūtė iš dešinės. Jei toks būtų buvęs ir šiandien, gal man būtų pasisekę“, - aiškino trečiuoju taku lenktyniavęs H. Žustautas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)