Jau po pirmųjų metrų nuo pagrindinės grupės pabėgo Liuksemburgo dviratininkas Janas Petelinas. Greit prie jo prijungė slovakas Janas Andre Cully bei baltarusis Branislavas Samoilovas. Jie pirmavo net 10 ratų, buvo įgiję prieš pagrindinę grupę beveik 6 min. persvarą. Likus 32 km, daugiausia italų pastangomis, grupė pavijo bėglius.

Likus 2 ratams iki finišo priekyje buvo septynių dviratininkų grupė. Būtent vienas iš jos ir tapo nugalėtoju. Tai italas Davide Balerini. Jis distanciją įveikė per 4 val. 10 min. 4 sek. Antras finišavo estas Alo Jakinas, trečias – austras Danielis Aueris, ketvirtas baltarusis Aleksandras Rebušenka. Visi jie pralaimėjo čempionui 16 sek.

Iš Lietuvos dviratininkų geriausiai pasirodė G.Bagdonas, užėmęs 24 vietą – 4 val. 10 min.58 sek. J.Beniušis finišavo 68-tas, R. Navardauskas – 80-tas, R. Adomaitis 88-tas, V. Lašinis – 91-as.

Iš viso lenktynes baigė 116 sportininkų.

„Galima sakyti, kad tai buvo man palanki distancija: lygi, su bruko (akmenim grįstas kelias) kalniuku. Pagal planą turėjau važiuoti grupėje ir laukti lemiamo sprinto. Dėl pirmųjų bėglių nesijaudinau, vis tikėjau, kad grupė pavys ir tuos septynis. Kadangi priekyje buvo italas, kuris ir laimėjo, tai kiti italai stabdė pagrindinę grupę. Šauniai šiandien dirbo jaunimas – Justas Beniušis, Rojus Adomaitis, Venantas Lašinis. Ramūnas bandė man padėti pabaigoje, bet ir jis ne robotas – jau buvo pavargęs“ – po finišo kalbėjo G. Bagdonas.

„Nesusiklostė. Buvom sutarę stebėti varžovus, neleisti pabėgti favoritams. Laukėme paskutinių ratų. Trasa nesudėtinga, bet vargino daugybė posūkių ir akmeninis kalniukas. Galėjome pasirodyti geriau“, – sakė R. Navardauskas, kurį iškart po pokalbio pakvietė dopingo kontrolė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją