Rytinėje sesijoje pasirodė jauniausias mūsų šalies boksininkas, 21 metų Vytautas Balsys. Jis kovojo su norvegu Mindaugu Gedminu. Pastarasis - Šiauliuose užaugęs, bet Norvegijai atstovaujantis 23 metų sportininkas.

Jei pirmajame raunde geriau atrodė V. Balsys, antrame ir trečiame šviežesnis buvo M. Gedminas. Savo pranašumą Norvegijos lietuvis įrodė nokdaunu paskutinę dvikovos minutę, nors su teisėjo sprendimu V. Balsys ir nesutiko.

„Trečiame raunde praradau kovos kontrolę. Bet to nokdauno tikrai nebuvo. Varžovas vos kepštelėjo, o aš nusisukau. Kai atsisukau, teisėjas jau skaičiavo nokdauną. Apmaudus pralaimėjimas,“- sakė geriausias 2018 metų Lietuvos boksininkas.

Iš Lietuvos su tėvais M. Gedminas išvyko prieš šešerius metus. Boksuotis pradėjo Norvegijoje. Su šios dienos dvikova turėjo jau 60 kovų, iš jų 50 – pergalių. Mindaugas – du kartus Skandinavijos ir tris kartus Norvegijos čempionas.

„Žinojau, kad Vytautas nors jaunas, bet yra jau patyręs boksininkas. Nebuvome pažįstami, bet prieš kovą su juo pasišnekėjome. Geriau žinau trenerį Vidą Bružą, kurio treniruočių stovyklose esu dalyvavęs. Šiam susitikimui su treneriais pasirinkome gerą taktiką, todėl pavyko rasti silpnąsias varžovo vietas.“

Šeštadienio vakarą nuotaiką Lietuvos bokso bendruomenei praskaidrino Edgaras Skurdelis (60 kg). Jis pirštines surėmė su estu Valerijumi Tsernoglavskiu. Pasaulio ir dvejuose Europos čempionatuose dalyvavęs 26 metų E.Skurdelis prieš varžovą dominavo visos dvikovos metu – po trijų nokdaunų teisėjas kovą nutraukė ir skyrė pergalę lietuviui.

„Jaunas varžovas stengėsi, o aš dirbau savo darbą. Nors visko neparodžiau, kova esu patenkintas. Aštuntfinalyje lauks daug pajėgesnis varžovas, 2017 metų Europos vicečempionas rusas Gabilas Memodovas. Jeigu laimėsiu prieš jį, manau, galėsime kalbėti apie medalį“.

Svorio kategorijoje virš 91 kg (23 dalyviai) Mantas Valavičius burtų dėka pateko į antrą ratą. Pirmadienį kovoje dėl vietos ketvirtfinalyje lietuvis išbandys jėgas su daugkartiniu Serbijos čempionu Vladenu Babičiumi. Pernai jie kovojo tarpusavyje, tada nugalėjo serbas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)