Jis birželio pradžioje užbaigė pasirodymą inauguraciniame Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) Čempionų lygos sezone, iš viso susižerdamas 61 tūkst. JAV dolerių premijų.

Sugrįžęs į Lietuvą po paskutinio Čempionų lygos etapo Indianapolyje (JAV) plaukikas kelias dienas praleido gimtajame Panevėžyje, tuomet persikėlė į Klaipėdą.

Šeštadienį D. Rapšys per Rygą išskrido į treniruočių stovyklą Siera Nevadoje, Ispanijos aukštikalnėse.

„Ir vėl į kelią. Dabar ilgam. Lietuvoje nebūsiu bent du mėnesius. Laukia sunkus ir įtemptas darbas, daug kilometrų, daug kilogramų, daug valandų su treniruokliais.

Visai tai pažįstama iki skausmo. Tačiau jei nori rezultatų svarbiausiose metų varžybose – pasaulio čempionate – turi būti pasirengęs.

Tai padaryti man padės nuostabi komanda, kuriai esu dėkingas už savo pergales. Dabar sakau, iki!“, – feisbuke prieš kelionę rašė D. Rapšys.

Plaukikas Lietuvos nematys du mėnesius – ten treniruosis iki pasaulio čempionato, tiesiai iš Ispanijos keliaus į Pietų Korėją, kur ir vyks planetos pirmenybės, po jų dar lauks pasaulio taurės etapai, naujosios ISL varžybos.

„Tikslai pasaulio čempionate? Nevažiuosime ten kabintis medalių, imti aukso. Tiesiog keliausime pasirodyti kaip įmanoma geriau. Pamatysime, kaip bus, bet kol kas viskas eina gera linkme, ir tai suteikia daug motyvacijos. Manau, viskas bus gerai“, – birželio pradžioje portalui DELFI kalbėjo D. Rapšys.

D. Rapšiui šiame sezone priklauso geriausias planetos 400 m plaukimo laisvu stiliumi rezultatas – 3.43:36 min., šį rezultatą D. Rapšys pasiekė Vengrijoje vykusiame antrame Čempionų lygos varžybų etape.

Plaukikas Indianapolyje buvo arti savo asmeninio rekordo 200 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje. JAV nuotolį jis įveikė per 1.45:56 min., šiame sezone tai antras geriausias rezultatas planetoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)