Rygoje gimęs, bet JAV atstovaujantis 28-erių galiūnas prieš dukart iš eilės tenkinosi ketvirtąja vieta.

Šįsyk jis finale laimėjo dvi iš penkių čempionato rungčių ir bendroje įskaitoje įtikinamai pranoko lenką Mateuszą Kieliszkowskį.

Trečias liko titulą gynęs Hafthoras Bjornssonas, dar žinomas Kalno pravarde, kurią gavo pagal savo suvaidintą personažą televizijos seriale „Sostų karai“. Islandas jau pačioje čempionato pradžioje susižeidė pėdą, bet nepasitraukė iš kovos ir sugebėjo laimėti vieną rungtį bei pelnyti medalį.

Pirmą kartą karjeroje tarp prizininkų finišavęs ir išsyk nugalėtojo laurais pasidabinęs M. Licis šiemet taip pat užėmė antrą vietą prestižinėse „Arnold Strongman Classic“ varžybose.

Naujasis čempionas gimė ir augo Latvijoje. Susižavėti galiūnų sportu jį paskatino norvegų kilmės JAV stipruolio Oddo Haugeno pavyzdys. Persikėlęs per Atlantą, M. Licis 2011 metais tapo savo vaikystės idealo auklėtiniu.

Floridoje vykusiose pirmenybėse nedalyvavo nė vienas Lietuvos atstovas. Primename, kad galiūnų pasaulio čempionu keturis kartus yra tapęs Žydrūnas Savickas.

Galutinė pasaulio galiūnų sporto čempionato rikiuotė:

1. Martinas Licis (JAV)
2. Mateuszas Kieliszkowski (Lenkija)
3. Hafthoras Bjornssonas (Islandija)
4. Jeanas-Francois Caronas (Kanada)
5. Tomas Stoltmanas (Škotija)
6. Brianas Shaw (JAV)
7. Luke‘as Stoltmanas (Škotija)
8. Trey Mitchellas (JAV)
9. Adamas Bishopas (Anglija)
10. Konstantine‘as Janashia (Gruzija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)