Atletai varžėsi trijose distancijose, ilgiausioje olimpinėje tiatlono trasoje, kurioje reikėjo nuplaukti 1500 m, dviračiu įveikti 40 km ir nubėgti 10 km.

Pirmasis finišo liniją kirto Tautvydas Barštys („KG Group“), nuotolį įveikęs per 2:02:55 val.

Jam pergalę lėmė įspūdingas rezultatas dviračių rungtyje, joje aplenkė būrį varžovų, nes po plaukimo rungties iš vandens Tautvydas išlipo 12-as.

Galingą tempą dviračių rungtyje demonstravęs atletas 40 km nuotolį įveikė per 55:52 min. ir prieš paskutinę bėgimo rungtį užėmė lyderio poziciją nuo artimiausių varžovų turėdamas pusantros minutės pranašumą. Bėgimo rungtyje šią persvarą išsaugojęs Tautvydas šiemet jau iškovojo trečią pergalę triatlono taurės sezone. Jis užtikrintai pirmauja šio sezono bendroje įskaitoje.

Kiek daugiau nei minutę nuo jo atsiliko Tautvydas Kopūstas („HighPeaks Lietuva“), distanciją įveikęs per 2:04:03 val. Trečias finišavo Gediminas Pajėda („AplenkSave.lt / F.O.C.U.S. running“) – 2:06:54 val.

Tautvydas Barštys

Moterų gretose pergale džiaugėsi Ieva Urbonavičiūtė („Tritonas“), kuri distanciją įveikė per 2:35:25 val. Po dviračių rungties ji daugiau nei 2 min. atsiliko nuo pirmavusios Ūlos Giniotytės, tačiau bėgimo rungtyje Ieva pavijo varžovę ir įgijo daugiau nei pusantros minutės pranašumą bei iškovojo savo pirmą asmeninę pergalę olimpinio nuotolio triatlone.

Pergalė džiugina ir esu patenkinta disciplinos būvimu savo gyvenime, kurią teisingai sustyguoja triatlonas.
Ieva Urbonavičiūtė

Ū. Giniotytės rezultatas - 2:36:48 val., trečią vietą iškovojo Giedrė Ambrazevičiūtė („Runglorious Bastards“) – 2:39:43 val.

„Dvi geriausios Lietuvos triatlonininkės Inga Aukselytė ir Inga Paplauskė nesivaržė Varėnoje, tad tai leido man pajusti, ką reiškia pirmai iš moterų atplaukti ir toliau kovoti su kitomis stipriomis varžovėmis gana greitoje Varėnos dviračių trasoje bei daug ištvermės ir pasiruošimo reikalaujančioje bėgimo rungtyje.

Pergalė džiugina ir esu patenkinta disciplinos būvimu savo gyvenime, kurią teisingai sustyguoja triatlonas. Pats rezultatas gali būti ir geresnis, tad tai skatina tik dar stipriau treniruotis ir stengtis“, – po savo pirmosios pergalės triatlono taurėje kalbėjo I. Urbonavičiūtė.

Neplanavau pirmą kartą lipti ant pakylos ir iškart – aukščiausios.
Sigita Šidlauskienė
Ieva Urbonavičiūtė

Sprinto rungtyje, kurioje atletai plaukė 750 m, dviračiu mynė 20 km ir bėgo 5 km, pergalę iškovojo prieš dvi savaites Europos jaunių čempionu olimpinėje distancijoje tapęs Lukas Prokopavičius (R. Sargūno sporto gimnazija), į triatlono taurės varžybas grįžęs perspektyviausias šalies triatlono talentas nuotolį įveikė per 1.03:39 val.

Nuo jo daugiau nei 2 min. atsiliko Tomas Gruslys („Tritonas“, 1:05:45 val.), trečias – Tadas Cesevičius (Panevėžio triatlono klubas) – 1:07:25 val.

Lukas Prokopavičius

Moterų įskaitoje pirmąja pergale šioje distancijoje iškovojo Sigita Šidlauskienė („Tritonas“), jos rezultatas – 1:20:08 val., antrą vietą užėmė Lina Nikitinaitė (Kauno triatlono klubas, 1:21:03 val.), trečia finišo liniją kirto Mingailė Greičiūtė (Marijampolės triatlono draugija) – 1:24:54 val.

„Labai džiaugiuosi netikėta pergale. Neplanavau pirmą kartą lipti ant pakylos ir iškart – aukščiausios. Plaukimas praėjo pakankamai greitai.

Labai patiko dviračių trasa ir joje pavyko gerai padirbėti. Bėgimą pradėjau būdama antra, buvo sunku, ir smėlis, ir kalniukai, ir karštis, tačiau džiaugiuosi, kad pavyko nepasiduoti ir kovoti iki galo“, – džiaugėsi S. Šidlauskienė.

Sigita Šidlauskienė

L. Prokopavičius iš vandens lipo kartu su T. Grusliu ir pirmas pasileido į dviračių rungtį. Priekyje savęs daugiau varžovų nebeišvydęs Lukas šiemet iškovojo antrą pergalę triatlono taurėje.

„Myniau gana užtikrintai, laikrodis fiksavo gana neblogą greitį, bėgime pirmas ratas buvo kiek sunkus, netrūko ir smėlio, ir kalniukų.

Antrame rate jau atsirado jėgų kojose, bet žinojau kad turiu beveik 2 min. pranašumą, tad bėgime labai nepersistengiau, tik paskutiniame kilometre pagreitėjau.

Likau patenkintas plaukimu bei dviračių rungties rezultatu, o bėgime sunku save spausti, kai niekas nekvėpuoja į nugarą, tad bėgimo rezultatas galėtų būti ir geresnis“, – po pergalės pažymėjo L. Prokopavičius.

Triatlono diena Varėnoje baigta TRI-FUN triatlonu, kuris skirtas pradedantiesiems, čia dalyviai turėjo plaukti 200 m, dviračiu įveikti 10 km ir bėgti 2,5 km.

Pergalėmis džiaugėsi Robertas Gegužis (VMSC Ruoniai, 33:16 min.) ir Ugnė Paurytė (R. Sargūno sporto gimnazija, 35:23 min.).

Lietuvos triatlono taurė rengiama ketvirtus metus iš eilės, 2019-ųjų sezone numatyti septyni etapai.

Ketvirtajame etape sportininkai varžysis Jonavoje liepos 20-ąją, rugpjūčio 4 d. triatlonininkus kvies Girdžiai (ilgo nuotolio triatlonas), rugpjūčio 17-ąją – Veisiejų etapas, o triatlono taurės sezono finišas – tradiciškai Druskininkuose rugsėjo 7-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją