Šiame renginyje galima varžytis ne tik 100 km nuotolyje, bet ir perpus mažesnėje – 50 km – distancijoje. Taip pat vyks didžiulio populiarumo susilaukianti estafetė 10x10 km.

„Labai džiaugiamės, kad tradicija nenutrūksta bei daugiausiai ištvermės reikalaujančios rungties Lietuvos čempionatas vėl vyks Vingio parke. Džiugu, kad tarp dalyvių yra ir įvairių kitų distancijų šalies čempionatų prizininkų bei norime paraginti bėgimo entuziastus suburti savo komandą bei 100 km įveikti estafetės rungtyje“, – sakė LLAF direktorius Rimantas Mikaitis.

Praėjusiais metais tarp moterų Vilniaus 100 km bėgime triumfavo rusė Elena Makarievič – 8 val. 24 min. 24 sek. Antra moterų įskaitoje finišavo ir Lietuvos čempione tapo Monika Gotcaitytė (8 val. 53 min. 26 sek.).

M. Gotcaitytė jau užsiregistravo į šių metų bėgimą ir gins Lietuvos čempionės titulą. Sportininkė prisipažino, kad praėjusių metų sėkmė buvo gana netikėta, o šiemet bus nelengva pasiekimą pakartoti.

„Pernai netikėtai tapau Lietuvos čempione, nors savo laiku po finišo nesidžiaugiau. Žinojau, kad daug ko nepadariau ir kai ką padariau per daug. Lietuvoje yra tikrai gerų bėgikių, kurios gali nubėgti šią distanciją geru laiku, bet žinau, kad kiekviena išsikelia sau skirtingus tikslus ir pagal tai renkasi startus.

Bus įdomu, kas prisijungs šiais metais. „Ultra“ bendruomenėje kol kas dar nėra daug bėgančių moterų, todėl viena kitas mes gerai pažįstame ir palaikome. Džiaugiuosi kolegių pasiekimais, todėl niekada nelaikau varžovių konkurentėmis – labiau bendražygėmis ir draugėmis. Tokio nuotolio bėgime labiau konkuruoti su savimi ir nuovargiu“, – pasakojo M. Gotcaitytė.

Praėjusiais metais buvo nuspręsta, kad vienoje gražiausių Vilniaus vietų – Vingio parke – šis bėgimas bus tradicinis. Graži gamta, patogi trasa ir geros emocijos atperka monotoniškumą.

„Man labai patiko bėgi čia pernai, nors buvau skeptiškai nusiteikusi dėl to, kad reikės bėgti 50 ratų. Tačiau tai, pasirodo, buvo didelis privalumas, nes kiekviename rate galėjau atsigerti vandens (buvo tikrai karšta diena), nuolat jaučiau didelį palaikymą ir galėjau stebėti kitus bėgikus bei iš jų mokytis.

Nemažai bėgikų turėjo didesnę patirtį tokioje distancijoje nei aš. Trasa pasirodė nesudėtinga, bet buvo keletas nepatogių posūkių, kas padarė trasą techniškesnę bei, įsivyravus karščiui, tikrai sulėtino tempą“, – prisiminimais dalinosi stajerė.

M. Gotcaitytė jau yra pasiekusi ne vieną gražią pergalę. Pagrindinė jos sportinė veikla buvo kalnų bėgimas (angl. ultra trail).

„Pastaruoju metu visada save prisistatydavau kaip „ultra trail“ bėgikę, dalyvavau nemažai varžybų kalnuose ar miškuose. Praėjusiais metais spontaniškai nusprendžiau pirmą kartą nubėgti 100 km plentu, nes ruošiausi kalnų varžyboms ir jos nepasisekė. Dėl to nusprendžiau save išbandyti kitoje distancijoje.

Kadangi pernai dariau per daug klaidų ir išsikėliau per mažą tikslą, šiemet Vilniuje bėgsiu vėl. Bandysiu kuo mažiau suklysti pasiruošimo ir bėgimo metu. Kaip ir kaip banaliai skambėtų, noriu įveikti savo trasoje atėjus sunkioms akimirkoms, kurių tokioje distancijoje būna tikrai daug“, – kalbėjo sportininkė.

Savo karjerą M. Gotcaitytė sieja su ilgais nuotoliais. Ji prisipažįsta, kad dabar tenka rinktis tarp plento ir bekelės bėgimų.

„Šiais metais, be Vilniaus bėgimo, dar turėsiu du svarbius startus. Norėčiau tinkamai pasiruošti 100 km distancijai, bet dar šiemet noriu pasižiūrėti, kas man labiau patinka ir sekasi. Todėl laukia tiek plento, tiek kalnų bėgimai“, – pridūrė Lietuvos čempionė.

Labai džiaugiamės, kad tradicija nenutrūksta bei daugiausiai ištvermės reikalaujančios rungties Lietuvos čempionatas vėl vyks Vingio parke. Džiugu, kad tarp dalyvių yra ir įvairių kitų distancijų šalies čempionatų prizininkų bei norime paraginti bėgimo entuziastus suburti savo komandą bei 100 km įveikti estafetės rungtyje.

Į šių metų Vilniaus 100 km bėgimą jau užsiregistravo ir praėjusių metų vyrų čempionas Ruslanas Seitkalijevas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)