Lietuviai turės verstis be dar vieną traumą patyrusio žaidėjo Lauryno Palevičiaus. Kairiarankis iš Varėnos susižeidė pirmame rungtynių su Prancūzija kėlinyje.

Jau anksčiau buvo aišku, kad rinktinė turės verstis be dviejų šios pozicijos žaidėjų – Valdo Drabavičiaus bei Igno Grigo, tad vyriausiasis treneris Mindaugas Andriuška į Portugalija išsivežė jaunąjį Mykolą Lapiniauską iš Klaipėdos „Dragūno“.

Lietuvos rinktinė šiuo metu 6-oje atrankos grupėje yra ketvirta, tačiau iškovoję pergalę Portugalijoje lietuviai realu, kad pakiltų į trečiąją vietą, kadangi šiuo metu joje esanti Rumunija išvykoje žais su grupės lydere Prancūzija.

Į Europos čempionatą pateks keturios geriausios trečiosios visų grupių komandos, bet jų taškai skaičiuojami tik iškovoti prieš pirmąsias dvi vietas grupėje užėmusias rinktines. Nors scenarijai dar galimi patys įvairiausi, tačiau galimybių žengti į Europos čempionatą Lietuvos rinktinė dar turi. Mūsų komandai sėkmės Portugalijoje atveju stipriai pagelbėti gali Latvijos, Lenkijos ir Šveicarijos rinktinės, laimėdamos savąsias rungtynes.

Portugalai jau yra užsitikrinę vietą Europos rankinio čempionate. Portugalai turi iškovoję 8 taškus ir grupėje dalinasi 1-2 vietas su prancūzais.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes Klaipėdoje lietuvaičiai pralaimėjo vos vieno įvarčio skirtumu (23:24). Būtent po šių rungtynių iš vyriausiojo trenerio pareigų pasitraukė tuomet rinktinei vadovavęs Artūras Juškėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)