Rungtynes sėkmingai pradėjo Lietuvos rinktinė, kuri po dviejų Gerdo Babarsko įvarčių pirmavo 2:0, tačiau tuomet iškart krito į duobę ir Prancūzija pabėgo į priekį (7:2).

Į tai lietuviai vėl atsakė dviem rezultatyviomis atakomis (7:4), tačiau ir varžovai ir žaidė rezultatyviai (10:5).

Traumą pirmojo kėlinio viduryje patyrus Laurynui Palevičiui Lietuvos rinktinė krito į dar gilesnę duobę, o puikiai kėlinį užbaigę prancūzai susikūrė dviženklį pranašumą (19:9).

Antrajame kėlinyje Lietuvos rinktinės gretose gavo pasireikšti ir jaunieji komandos žaidėjai. Savų progų neišnaudoję ir dažnai klydę lietuviai per antrąjį kėlinį varžovams leido dar labiau atitolti.

Prancūzijos rinktinė užtikrintai žaidė iki pat mačo pabaigos ir šventė pergalę 37:17.

Po rungtynių kalbintas vyriausiasis rinktinės treneris Mindaugas Andriuška teigė, kad komanda padarė per daug vaikiškų klaidų: „Akcentavome prieš rungtynes, kad tokia komanda baus už klaidas, tačiau jų išvengti nepavyko. Taip pat nerealizavome savųjų progų. Dabar svarbiausia atvėsinti galvas ir pasiruošti sekmadienio rungtynėms su Portugalija“.

Naudingiausio žaidėjo prizą Lietuvos rinktinėje gavęs Žanas Gabrielius Virbauskas apmaudo neslėpė: „Negalime taip žaisti prie savų žiūrovų. Per daug klydome, nesumetėme savo metimų. Aišku, varžovai aukščiausio lygio, bet tai nėra pasiteisinimas“.

Sekmadienį Lietuvos rankinio rinktinė išvykoje susitiks su Portugalijos rankininkais, kurie ketvirtadienį 24:19 išvykoje įveikė Rumunijos rinktinę ir užsitikrino vietą Europos čempionate.

Lietuvos rinktinei prieš paskutinį turą liko tik teorinės galimybės į čempionatą pakliūti kaip vienai iš geriausių trečiai grupės komandai.

Lietuva: Gerdas Babarskas ir Mindaugas Dumčius po 5, Jonas Truchanovičius 2, Mindaugas Urbonas, Žanas Gabrielius Virbauskas, Lukas Gurskis, Skirmantas Plėta, Laurynas Palevičius po 1.

Prancūzija: Nedimas Remili 8, Valentinas Porte ir Romain Lagarde po 4, Kentin Mahe, Yanis Lenne, Dylan Garain, Mathieu Grebille po 3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)