Šių metų Lietuvos rinktinės laukia du „Trophy“ turnyro etapai. Pirmasis, kaip minėta, vyks Kroatijoje, o antrasis dar po savaitės bus surengtas Bosnijoje ir Hercegovinoje.

Pirmojo etapo C grupėje lietuviai žais su Danijos, Kroatijos ir Bulgarijos komandomis. A grupėje rungtyniaus Švedija, Liuksemburgas, Latvija bei Bosnija ir Hercegovina, B grupėje – Belgija, Izraelis, Ukraina bei Čekija.

Susumavus dviejų etapų rezultatus, „Trophy“ čempionai iškovos kelialapį į elitinį „Grand Prix“ divizioną. Turnyro finalininkai pelnys teisę dalyvauti Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyre.

Į Lietuvos rinktinės sudėtį sugebėjo patekti sunkią kojos traumą prieš dvejus metus patyręs Jonas Mikalčius. Nors sutartį su Anglijos „Premier“ lygos klubų sutartį turėjusiam lietuviui buvo pažeistas nervas ir daug kas abejojo galimybėmis tęsti karjerą, kovingasis regbininkas sugebėjo atsigauti ir įrodyti rinktinės treneriams savo vertę.

Vienintelis rinktinės naujokas – Anglijoje rungtyniaujantis Norbertas Radzevičius.

Lietuvos rinktinės pasiruošimas šiemet buvo intensyvus. Su nauju treneriu iš PAR Patricku Rossu-Allenu dirbantys lietuviai dėl artėjančio čempionato turėjo praleisti regbio-15 nacionalinės komandos rungtynes su Nyderlandais.

Savo klaidas pamatyti lietuviai galėjo prestižiniame regbio-7 turnyre „Amsterdam Sevens“, kuriame iškovojo „Boot“ trofėjų, bet dėl apmaudžių pralaimėjimų negalėjo kautis dėl pagrindinio titulo.

„Turnyras buvo labai naudingas, ypač dėl to, kad pamatėme savo klaidas. Pasiekėme toli gražu ne tokį rezultatą, kokio norėjome, bet turėjome tikrai gerų rungtynių. Svarbiausia, kad išvengėme rimtesnių traumų“, – teigė vienas Lietuvos rinktinės lyderių Dovydas Taujanskas.

Turnyrą Kroatijoje lietuviai pradės akistata su Bulgarijos komanda. Vėliau lauks rungtynės su Kroatijos ir Danijos ekipomis. Į ketvirtfinalį pateks po dvi stipriausias grupių komandas bei dar dvi geriausios trečiąsias vietas užimsiančios ekipos.

Lietuvos vyrų rinktinės sudėtis:

Armandas Kalinauskas, Alanas Alasauskis, Donatas Trumpickas, Donatas Vilimavičius, Dovydas Taujanskas, Vytaras Bloškys, Jonas Mikalčius, Martynas Lianzbergas, Norbertas Radzevičius, Tautvydas Krasauskas, Žygimantas Radžius, Arnas Urbonas, Ignas Jankaitis, Matas Miežys.

Treneris – Patrickas Allenas-Rossas, vadovas – Paulius Zubavičius, gydytojas – Almantas Viruišis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)