„Blues“ išvykoje 4:1 įveikė Bostono „Bruins“ ir triumfavo NHL finalo serijoje 4-3.

Įvarčius nugalėtojams pelnė naudingiausiu atkrintamųjų varžybų žaidėju išrinktas puolėjas iš Kanados Ryanas O'Reilly, jo tautiečiai Alexas Pietrangelo ir Braydenas Schennas bei amerikietis Zachas Sanfordas.

Paguodos įvartį šeimininkams mačo pabaigoje įmetė Mattas Grzelcykas.

„Blues“ ketvirtą kartą kovėsi dėl trofėjaus, bet prie Stanley taurės iki šiol nebuvo prisilietę. O ir finale jie pastarąjį sykį lankėsi dar tuomet, kai JAV prezidentu buvo Richardas Nixonas: „Blues“ 1968-1970 metais pralaimėjo lemiamame etape tris sezonus iš eilės.

Vos 300 tūkst. gyventojų turinčio miesto atstovų pergalė dvigubai įspūdinga dėl to, jog sezonui įpusėjus jie kamavosi pačiame turnyro lentelės dugne. Lapkritį dėl prastų rezultatų buvo pakeistas treneris: į atleisto Mike'o Yeo vietą stojo buvęs jo asistentas Craigas Berube. 53-ejų kanadietis atvedė komandą į sostą turėdamas laikinojo stratego sutartį.

Iš pradžių C. Berube sekėsi dar prasčiau nei pirmtakui, tačiau vėliau sekė 11 pergalių iš eilės atkarpa, leidusi „Blues“ vargais negalais pakilti iki atkrintamųjų varžybų zonos.

Tuo Pelenės istorija nesibaigė, o pagrindinį vaidmenį joje atliko lygos naujokas Jordanas Binningtonas.


Dar gruodį jis buvo ketvirtas „Blues“ vartininkas, o debiutavo starto sudėtyje tik sausį. Dabar 25-erių kanadietis jau laikomas vienu geriausių vartų sargų per visą klubo istoriją.

Kartu su įvarčių mašina virtusiu kitu ekipos naujoku R. O'Reilly J. Binningtonas ir kompanija atkrintamosiose varžybose vieną po kito nubloškė Vinipego „Jets“, Dalaso „Stars“, San Chozė „Sharks“, o finale atėjo „Bruins“ eilė.

Primename, kad praėjusiame sezone NHL čempionais tapo Vašingtono „Capitals“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)