Praėjus vos porai savaičių po šokiruojančio Antony Joshua visų titulų pralaimėjo meksikiečių kilmės boksininkui Andy Ruizui, ringo centre kita dvikova, kurios favoritu laikomas britas T. Fury.

„Visi kalbėjo, kad tas vyras (A. Joshua) gali mane įveikti. Kuriam pasaulyje jis galėtų mane kada nors įveikti?“ – įvertino savo tautiečio pralaimėjimą T. Fury.

Gali suvalgyti visus proteino batonėlius žemėje, bet kai praleidi smūgį į smakrą ir pradedi panikuoti, tai nė kiek tau nepadės. Geriausiai jaučiausi, kai du geriausiai pasirengę kovotojai per paskutinius 20 metų – V. Kličko ir A. Joshua – buvo įveikti dviejų storų vyrų.
Tysonas Fury

Visas pasaulis laukė A. Joshua dvikovos su T. Fury arba amerikiečiu Deontay Wilderiu, tačiau dabar 2012 metų olimpiniam čempionui tenka daryti viską, kad gautų A. Ruizo sutikimą revanšui.

Prieš sugrįždamas į didįjį sportą T. Fury skendo depresijoje, svaiginosi narkotikais ir alkoholiu. Po 31 mėnesio pertraukos sporte jis vėl lipo į ringą 2018 metų birželį. Britas teigia, kad A. Ruizo pergalė, taip kaip jo paties laimėjimas prieš Vladimirą Kličko 2015 metais, įrodo, kad kūno sudėjimas bokse nieko nereiškia.

„Fiziškai A. Joshua galėtų įveikti visus. Jis „nulaužtų“ kiekvieną širdies dūžių daviklį, „nudėvėtų“ kiekvieną bėgimo takelį sporto klube, suplėšytų bokso kriaušes, bet visa tai nesvarbu. Boksas – ne raketų mokslas, o žmonės šiandien stengiasi iš jo padaryti mokslą. Jei gali kovoti, tai kovoji, jei negali – pamiršk. Gali suvalgyti visus proteino batonėlius žemėje, bet kai praleidi smūgį į smakrą ir pradedi panikuoti, tai nė kiek tau nepadės. Geriausiai jaučiausi, kai du geriausiai pasirengę kovotojai per paskutinius 20 metų – V. Kličko ir A. Joshua – buvo įveikti dviejų storų vyrų“, – kalbėjo T. Fury.

Savo buvusį varžovą iš Ukrainos prisiminęs britas nesirinko žodžių: „Nežinau, ar V. Kličko grįš į ringą. Juk jam jau 43 metai. Jis didelis nevykėlis. Išties jis – apgailėtinas pralaimėtojas. Jis niekada nebuvo geras boksininkas. Tačiau jis vis dar galvoja apie sugrįžimą. Persekiosiu jį iki pat mirties, sapnuosiuosi naktiniuose košmaruose. Tu niekada manęs neįveiksi. Atmink, aš tau iškaršiau kailį ir dėl to tu manęs nekenti“.

Kalbėdamas apie pasaulio čempiono titulus pagal IBF, WBA ir WBO versijas praradusį A. Joshua britas teigė, kad netiki, jog šiam per revanšinę kovą pavyks susigrąžinti trofėjus. „Mačiau, kad Anthony nenori būti ringe. Jam viskas baigta“, – sakė jis.

Kol kas dar neįveiktas T. Fury (19 pergalių) vieninteles lygiąsias įsirašė pernai gruodį, kai boksavosi su D. Wilderiu. Abu sutarė 2020 metais vėl suremti pirštines, tačiau kol kas derybos neprasidėjo.

„Jei būčiau fiziškai puikiai pasirengęs kovotojas, ir kažkoks iš narkotikų ir alkoholio liūno pakilęs storulis man tai būtų padaręs, niekuomet negrįžčiau į sportą, – kalbėjo britas. – D. Wilderis nieko negali man padaryti. Jie galvojo, kad kovos su puse vyro. Aš buvau toli nuo savo geriausios formos ir sugebėjau pasiekti lygiąsias. Jis nėra vertas vyras, kad su juo kalbėčiausi“.

Šeštadienį Las Vegase T. Fury laukia dvikova su 25 metų T. Schwarzu, savo sąskaitoje turinčiu 24 pergales. Savo judesių arsenalu per parodomąją treniruotę nustebinęs vokietis privertė pagarbiai apie jį kalbėti ir patį britą.

„Nemanau, kad bus lengva. Viskas gali baigtis su vienu ar dviem smūgiais. Jo visas gyvenimas dabar gali pasikeisti su pergale, todėl nemanau, kad kova laukia lengva“, – sakė T. Fury.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)