Už lietuvių kilmės Rusijos sporto žurnalisto ištekėjusi pasaulio ir Europos čempionė M. Lasickienė savo šalies lengvosios atletikos situaciją apibūdino kaip „nesibaigiančią gėdą“.

Vieną pagrindinių Airinės Palšytės konkurenčių šuolių į aukštį sektoriuje sunervino žinia, kad Rusijos lengvosios atletikos federacija išlieka diskvalifikuota neribotam laikui.

„Per paskutinius 3,5 metų gal 200 kartų girdėjau, kad viskas padaryta ir tuoj tuoj mūsų statusą atstatys, – savo „Instagram“ paskyroje rašo M. Lasickienė. – Tačiau tai yra tik gražus apvalkalas, kuriuo mus nori nuraminti.

Visiems tiems žmonėms atrodo, kad sportininkai nieko nemato, nesupranta ir apskritai jų reikalas yra tik šokinėti ir tylėti. Jie pamiršo, kad be atletų bet kokios sporto federacijos ar organizacijos gyvavimas yra neįmanomas. Jie tiesiog dangsto vienas kitą“.

Ir tęsė toliau: „Mes galime ir toliau save apgaudinėti pasakodami, kaip mūsų lengvaatlečių bijo Vakarai, kaip įvykdyti milijonai punktų popieriuje. Tačiau tai, ką mes padarėme su mūsų lengvąja atletika, nė vienas popierius nesutalpins. Tikiuosi, kad prie šios nesibaigiančios gėdos prisidėjusiems žmonėms užteks drąsos pasitraukti. Patiems“.


„Negalvokite, kad kalbu tik apie vadovybę. Kalba eina apie dirbančius trenerius, kurie vis dar įsitikinę, kad be dopingo neįmanoma laimėti. Jiems seniai laikas į pensiją. Nauja mūsų karta turi augti su kita filosofija, o šią bet kuriam sportininkui įdiegia treneris. Kalbos apie tai, kad visas pasaulis „sėdi ant dopingo“, visiškai neadekvačios. Nereikia gelbėti viso pasaulio, būtina išgelbėti tai, kas dar liko iš rusų lengvosios atletikos“, – teigė M. Lasickienė.

Šį įrašą palaikė daugelis kitų Rusijos lengvosios atletikos žvaigždžių, tarp jų ir šuolininkė į tolį Darija Klišina. „Tiesiai į dešimtuką“, – komentuoja ji.

Rusijos žiniasklaidoje jautriai sureaguota į M. Lasickienės žodžius, šuolininkė į aukštį giriama už drąsą, tačiau tuo pačiu konstatuojama, kad greitų permainų tikėtis gana naivu.

Rusijos lengvosios atletikos federacija dėl dopingo skandalo diskvalifikuota nuo 2015 metų ir šių metų rudenį šios šalies atletai Dohoje vyksiančiame pasaulio čempionate taip pat varžysis be savo vėliavos ir herbo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)