Paskutinėse šio ciklo rungtynėse lietuviai šeštadienį Panevėžyje 3:50 (3:24) pralaimėjo šio diviziono vicečempionei Nyderlandų komandai.

Šiose rungtynėse Lietuvos komandos sudėtyje buvo net septyni naujokai, o iš viso negalėjo žaisti net 16 pagrindinės sudėties žaidėjų, kurie su regbio-7 rinktine ruošiasi Europos čempionato etapams Kroatijoje bei Bosnijoje ir Hercegovinoje.

Jau pirmosiomis rungtynių minutėmis olandai atliko reidą kairiuoju kraštu ir išsiveržė į priekį. Vėliau sėkminga ataka atsakė ir lietuviai. Mūsiškiai iš patogios padėties pasirinko realizuoti baudos smūgį ir jį tiksliai atliko Dainius Tamoliūnas. Vėliau olandai pademonstravo savo meistriškumą ir atakavo beveik be klaidų, taip įgydami 21 taško pranašumą (24:3).

Antrajame kėlinyje buvo atlikta daug keitimų ir Lietuvos rinktinė didžiausią dėmesį skyrė jaunimo išbandymui. Per paskutines 20 rungtynių minučių Nyderlandų rinktinė surengė keletą sėkmingų atakų ir padidino persvarą. Rungtynių pabaigoje lietuviai sugebėjo prispausti kamuolį įskaitiniame plote, bet Kęstutis Karbauskas prieš pelnydamas taškus užmynė šoninę liniją.

„Esame laimingi, kad galėjome debiutuoti rinktinėje. Žaidimas buvo smagus. Pamatėme, kad greičiai visai kitokie negu buvome įpratę. Komanda yra visiškai nauja, todėl reikia geresnio susižaidimo. Buvome septyni naujokai, todėl reikia geresnio susižaidimo. Visa kita ateis su laiku“, – kalbėjo rinktinėje debiutavęs Vilniaus „Geležinio vilko“ atstovas Laurynas Marcinkus.

Tuo tarpu prie Lietuvos rinktinės trenerių štabo prisijungęs Italijoje rungtyniaujantis Mantvydas Tveraga teigė, kad regbis susideda iš paprastų detalių, bet svarbi kiekviena pamoka.

„Regbis yra paprastas sportas – jeigu tu pralaimi dvikovas vienas prieš vieną, tai tu pralaimi rungtynes. Tai yra techniniai dalykai. Jeigu nesugebame sugauti žmonių, tai negalime nieko padaryti. Reikia pagerinti išmetimus iš užribio, nes tai gali pagerinti situaciją. Žinoma, kad tai nebuvo mūsų stipriausia sudėtis, bet visi atstovaujame Lietuvai ir norime tik laimėti“, – kalbėjo M. Tveraga.

Lietuvos rinktinė, pirmą kartą žaidusi šiame divizione, su viena pergale ir keturiais pralaimėjimais (5 tšk.) užėmė penktąją vietą ir įgyvendino svarbiausią tikslą – išliko „Trophy“ divizione. Jame nugalėjo ir į elitinį divizioną pateko Portugalija (25 tšk.). Nyderlandai (18 tšk.) užėmė antrąją vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)