Pagrindinis galvosūkis – centro žaidėjų trūkumas

Įprastai Lietuvos rinktinėje centro pozicijoje problemų praktiškai nebūna, kadangi didžiąją dalį laiko aikštėje praleidžia Zaporožės „Motor“ (Ukraina) klube rungtyniaujantis Aidenas Malašinskas, o jam poilsio minučių suteikia antrosios Vokietijos lygos klubo „EHV Aue“ garbę ginantis Benas Petreikis. Šįkart nė vieno iš dviejų pagrindinių šios pozicijos žaidėjų Lietuvos rinktinėje nebus. A. Malašinskas rungtyniauti negali dėl sveikatos problemų, o B. Petreikis atsisakė atvykti dėl asmeninių priežasčių.

Vyriausiasis rinktinės treneris Mindaugas Andriuška teigia, jog treniruočių stovyklos metu būtent ir bus ieškoma kaip užkamšyti atsiverusias spragas: „Ieškosime įvairių variantų. Yra Lukas Juškėnas, taip pat šioje pozicijoje gali rungtyniauti ir Gerdas Babarskas, Jonas Truchanovičius. Variantų daug ir per treniruočių stovyklą stengsimės išbandyti jų, kuo daugiau.“

Prancūzija atvyksta pajėgiausios sudėties

Nedimas Remili, Dika Memas, Fabregas Ludovičius, Luka Karabatičius – tai tik dalis pasaulinio ryškumo rankinio žvaigždžių, kurios atvyksta į Klaipėdą. Vieną pralaimėjimą Europos čempionato atrankoje rungtynėse su Portugalija jau patyrusi Prancūzijos rinktinė rizikuoti negali, tad panašu, jog rungtynėse su Lietuva pasitelks pajėgiausius savo šalies rankininkus.

„Į sudėtį jie įtraukė visus geriausius savo turimus žaidėjus. Vis dėlto, kurie žaidėjai rungtyniaus tiksliai žinosime tik atvykus jų rinktinei į Lietuvą. Ruošiamės žaisti su pajėgiausios sudėties Prancūzijos rinktine“, – prieš artėjančias Europos čempionato atrankos rungtynes kalbėjo vyriausiasis rinktinės treneris M. Andriuška.

Pažintis su jaunaisiais šalies rankininkais

Į išplėstinį rinktinės sąrašą M. Andriuška įtraukė ir keletą žaidėjų, kurie rinktinės marškinėliais dar vilkėję nėra. Deividas Jovaišas, Mykolas Lapiniauskas, Nedas Buronko pirmą kart sulaukė kvietimo prisijungti prie Lietuvos rinktinės stovyklos.

„Kol kas tai bus daugiau pažintis su šiais žaidėjais. Per treniruotes pasižiūrėsime, ką jie sugeba ir kokios jų galimybės šiai dienai. Turint omeny, jog iš kairiarankių vyresnių žaidėjų turime šioje stovykloje tik Lauryną Palevičių ir Mindaugą Dumčių, tad galimybės pajungti kažką iš jaunųjų kairiarankių tikrai neatmetu“, – apie jaunimo galimybes prasibrauti į pagrindinę rinktinės sudėtį vertino strategas iš Panevėžio.

Stovyklos tikslas – stiprinti tarpusavio supratimą aikštėje

Pirmąją treniruotė Lietuvos rinktinė Klaipėdoje surengs jau šeštadienį vakare, o rinktinės vyriausias treneris pagrindinį akcentą skirs žaidėjų tarpusavio ryšių stiprinimui: „Svarbu, kad žaidėjai priprastų rungtyniauti vienas šalia kito. Turime ieškoti kas su kuo aikštėje jaučiasi geriausiai“.

Po ilgos pertraukos rinktinėje vėl kartu rungtyniaus broliai Povilas ir Gerdas Babarskas. Paskutinį kartą jie abu Lietuvos rinktinės marškinėliais vilkėjo 2016-aisiais rungtynėse su Slovakijos rinktine. „Manau, kad bandysime brolius ir kartu aikštėje. Jie tikrai norės taip pat žaisti kartu, tad pažiūrėsime, kas iš to gali išeiti“, – apie brolių Babarskų vaidmenį rinktinėje kalbėjo M. Andriuška.

Šansas revanšui

Per pastaruosius du su puse metų Lietuvos ir Prancūzijos vyrų rankinio rinktinių keliai susikirs jau ketvirtą kartą. Kol kas visas tris tarpusavio rungtynes laimėjo prancūzai. Išvykoje lietuviai tituluotiems varžovams nusileido dviženkliais įvarčių skirtumais (20:37 ir 27:42), tačiau namuose pralaimėta vos vienu įvarčiu (25:26).

Prieš du metus Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vykusiose rungtynėse Lietuvos rinktinė paskutiniosios atakos metu galėjo išplėšti istorines lygiąsias, tačiau atsimušę į kietą varžovų gynybą lietuviai suklydo ir turėjo pripažinti minimalų varžovų pranašumą.

Kaip ir prieš du metus, taip ir dabar mūsų rinktinė vis dar tęsia kovą dėl patekimo į finalinį Europos čempionato etapą. Tiesa, per likusias dvi rungtynes su Prancūzija ir Portugalija mūsų rinktinė teisės klysti nebeturi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)