35-erių metų sportininkei praėjusią vasarą buvo atlikta kairės kojos Achilo sausgyslės operacija. Po sėkmingos reabilitacijos sportininkė kovo mėnesį nugalėjo atvirajame Prancūzijos keturkovės čempionate, o dar po mėnesio užėmė antrąją vietą antrajame pasaulio taurės etape Bulgarijoje.

„Viskas tvarkoje, darbas vyksta pagal planą. Jau vyksta kova dėl olimpinių žaidynių, todėl dabar visos mintys yra apie tai, kaip iškovoti olimpinį kelialapį. O tuomet jau reikės tikėtis, kad nebus jokių traumų, viskas bus gerai ir pavyks sėkmingai jose sustartuoti“, – Eltai sakė L. Asadauskaitė.

Būtent pasaulio taurės finale, kuris vyks birželio 27-30 dienomis Tokijuje (Japonija), bus kovojama dėl pirmųjų olimpinių kelialapių. Juos taip pat bus galima iškovoti Europos bei pasaulio čempionatuose, o likusios vietos atiteks pagal reitingą.

L. Asadauskaitė Zadneprovskienė džiaugėsi, kad šiuo metu ji jaučiasi puikiai ir yra nusiteikusi kovoti dėl aukščiausių vietų visose svarbiausiose varžybose.

„Konkurencija visada yra stipri. Jaunimas auga, stiprėja, bet aš jau pripratau prie to“, – pridūrė penkiakovininkė.

Geriausia 2011 ir 2015 metų Lietuvos sportininkė pasigenda geresnių sąlygų Lietuvos sostinėje, tačiau sunkumai užgrūdino ir pripratino, todėl dėl to problemų nekyla.

„Sudėtinga treniruotis, kai sąlygos nėra deramos. Vilniuje yra šokių tokių problemų, bet bandome nepasiduoti ir ruoštis, – kalbėjo L. Asadauskaitė. – Dabar artimiausias startas – pasaulio taurės finalas. Taip pat laukia Europos bei pasaulio čempionatai. Bus intensyvi vasara“.

Viena skaudžiausių temų Lietuvos penkiakovininkams – žirgai. Būtent jojimo rungtis sutrukdė L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei kovoti dėl aukštų vietų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Žirgai nepakluso jai ir šiemet – trečiajame pasaulio taurės etape Laura jojimo rungtyje sunkiai tramdė savo žirgą ir prarado daug taškų.

Kita Lietuvos penkiakovininkė Ieva Serapinaitė ketvirtajame pasaulio taurės etape taip pat nesuvaldė žirgo ir nepabaigė rungties. Anksčiau panašiai yra kentėję ir kiti Lietuvos penkiakovininkai. Vis dėlto L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė prisipažįsta, kad žirgai yra loterija.

Ir sėkmė arba nesėkmė gali lydėti bet kurios šalies sportininkus.

„Su žirgais visada yra šiokia tokia loterija. Vieniems pasiseka, kitiems – ne. Apmaudu, kad taip yra, bet čia tokia sporto šaka. Aš pati pasirinkau šitą sportą, todėl tenka su tuo susitaikyti. Visą laiką blogai nebus, gerai – irgi. Bet aš labai tikiuosi, kad ten, kur man labiausiai reikės, mane sėkmė lydės“, – kalbėjo L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Birželio 1 dieną L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė su savo šeima dalyvavo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) organizuojamoje „Olimpinėje dienoje“. Klaipėdoje vykusioje sporto šventėje apsilankė per 30 tūkst. žmonių.

„Olimpinė diena yra puiki šventė, kurioje galima išbandyti įvairiausias sporto šakas. Teko sudalyvauti įvairiose nedidelėse varžybose. Su visa šeima išbandėme daug rungčių. Visur yra savaip įdomu, savaip sudėtinga.

Labai svarbu, kad žmonės čia atėjo su šeimomis, su vaikais, ir viską galėjo išsibandyti. Vaikams tai puiki galimybė atrasti tai, kas yra prie širdies, o tėvams – pamatyti viską iš šalies ir patiems dar pajudėti kartu. Tai vienintelė galimybė metuose vienoje vietoje pamatyti 100 skirtingų rungčių. Diena buvo nuostabi“, – teigė tituluota sportininkė.