Žymūs vyrai ir atletės laužė rankomis, boksavosi, traukė virvę, tyloje žaidė krepšinį, tikrinosi, kas geresni badmintono aikštelėje. Komandų tikslas buvo toks pats kaip ir 30 tūkstančių kitų šventės dalyvių – išbandyti kuo daugiau sporto šakų ir rungčių, rinkti taškus, o dienos pabaigoje iškeisti juos į LTOK, LTeam ir partnerių prizus. Dalį rungčių žymūs žmonės išbandė drauge, dalį – atskirai. Merginos mynė dviračius, žaidė stalo tenisą, stūmė rutulį, susidomėjo Tailando boksu, vyrams pakluso akrobatinė joga, šuolio į tolį ir šuolio į aukštį rungtys, ledo ritulys, šaudymas iš lanko ir kitos.

„Fechtavimo rungtyje vos nežuvau. Debiutuoti šiame sporte ir iškart stoti į dvikovą su olimpine čempione yra drąsu. Jei ne kameros, matyt, to nebūčiau daręs. Bet... Laura laimėjo ne visai sausai, kartą pavyko bakstelėti ir man,“ – juokėsi akimirkas iš laidos filmavimo, kurią sekmadienio vakarą rodys TV3 televizija, prisiminęs N. Kesminas.

„Įtampos vyrų veiduose tikrai mačiau“, – juokėsi L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė. „Tačiau svarbiausia Olimpinėje dienoje buvo pajausti sporto teikiamą malonumą. Tikrai malonu buvo išbandyti nebandytas sporto šakas ir pasivaržyti su televizijoje matomais ir girdimais vyrais“.
Kuriai komandai sekėsi geriau ir kaip žymiems žmonėms pavyko prisijaukinti būrį sporto šakų, žiūrėkite sekmadienį, 17:30 val., per TV3 televiziją.

Priminsime, kad Olimpinę dieną mini visi 206 pasaulio nacionaliniai olimpiniai komitetai. Šiemet Lietuvoje Olimpinė diena vyko jubiliejinį 30-ąjį kartą. Tarp 30 tūkstančių šventės dalyvių buvo galima išvysti olimpiečius Eurelijų Žukauską, Tomą Vaitkų, brolius Gintautą ir Mindaugą Umarus, Liną Grinčikaitę, Vidą Vencienę, LTOK prezidentę Dainą Gudzinevičiūtę, Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską.

Tarp sportuojančių – Tokijo olimpinių žaidynių normatyvą iškovojęs plaukikas Andrius Šidlauskas, gimnastas Rokas Guščinas, dviratininkas Gediminas Bagdonas, boksininkas Tadas Tamšauskas, penkiakovininkė Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė. Su dukryte laiką Klaipėdoje leido ir pasaulio čempionas disko metikas Andrius Gudžius.

Klaipėdoje praūžusioje rekordinėje Olimpinėje dienoje vyko ir keturi skirtingi bėgimai – pasivaržyti galėjo tiek vaikai, tiek mėgėjai, tiek ir profesionalai. Būtent pastarieji ir buvo nepralenkiami „Affidea“ 5 km ir 10 km bėgimo varžybose.

Iš bendrai startavusių bėgikų pirmasis po 15 min. ir 45,3 sek. finišo liniją kirto 17-metis penkiakovininkas Titas Puronas, antras liko Jonas Beleška iš Kauno maratono klubo (16 min. ir 15,7 sek.), trečias – vilnietis Danielius Bondorovas (16 min. ir 42 sek.).

„Trasa labai patiko, nors bėgti ir nebuvo lengva. Bet pagerinau asmeninį rekordą, todėl labai džiaugiuosi“, – iškart po finišo pirmosiomis emocijomis dalijosi T. Puronas.

Tarp moterų greičiausia buvo šiaulietė Aušra Krasauskaitė (20 min. ir 23,3 sek.), antrą vietą užėmė Klaipėdos klubo „Maratonas“ narė Viltė Čiapienė (20 min. ir 58,1 sek.), trečią – Kauno maratono klubo atstovė Austė Janušauskaitė (22 min. ir 3,9 sek.).

Tuo metu dvigubai ilgesnėje distancijoje sau lygių neturėjo Rio olimpinių žaidynių dalyvis Valdas Dopolskas, užfiksavęs 32 min. ir 19,8 sek. rezultatą. Antroje vietoje finišavusį klubo „Stajeris“ atstovą Dovydą Stašį (33 min. ir 30,8 sek.) nugalėtojas aplenkė daugiau nei minute, o trečiosios vietos laimėtoją Nerijų Ruzveltą (34 min. ir 57,5 sek.) – net pustrečios minutės.

„Iš tikrųjų tikėjausi laimėti – labai stiprių varžovų nebuvo, todėl bėgau sau ramiai, lengvai, užtikrintai, – pasakojo olimpietis. – Šį bėgimą įtraukiau į savo treniruočių planą, ruošiantis Europos taurės 10 km bėgimui stadione.“

Moterų varžybose intriga buvo kur kas didesnė – antrus metus iš eilės dėl nugalėtojos vardo varžėsi olimpietė penkiakovininkė Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė ir Šiaulių universiteto bėgimo klubo narė Lina Kiriliuk. Šį kartą būtent pastaroji buvo greitesnė, o jos laikas – 36 min. ir 25,4 sek.

„Norėjau pasiekti revanšą ir pavyko, – juokėsi laimėtoja. – Varžovė buvo labai stipri, praktiškai visą nuotolį bėgome kartu, tik paskutiniame rate pavyko kiek atitrūkti.“

L. Kiriliuk ypač patiko šių metų Olimpinės dienos bėgimų trasa, kuri nusidriekė aplink Klaipėdos senamiestį ir kurioje dominavo lygumos bei nuokalnės. Būtent tai padėjo sportininkėms palaikyti greitą tempą.

„Buvau susiplanavusi bėgti 4 minučių per kilometrą tempu, bet kai pamačiau, kokiu tempu bėgo varžovė, pabandžiau ir aš bėgti kartu. Jau paskutiniame rate nebepavyko tokio tempo išlaikyti, bet visą trasą pavyko įveikti 3:40 minučių per kilometrą tempu – viršijau visus savo ir trenerio lūkesčius, be to, ir asmeninį rekordą pagerinau daugiau nei dviem minutėmis“, – džiaugėsi Gintarė, finišavusi per 37 min. ir 5 sek.

Verta pažymėti, kad abi bėgikės bendroje rungties įskaitoje užėmė atitinkamai 4-ą ir 5-ą vietas, nusileidusios tik vyrų bėgime prizines vietas iškovojusiems sportininkams. Trečia tarp moterų 10 km bėgime liko 45-erių metų „O!Klaipėda“ klubo atstovė Ramunė Pociuvienė (42 min. ir 56,5 sek.).

Šiame nuotolyje iš viso varžėsi 105 bėgikai, perpus trumpesnėje distancijoje – 94 ir dar 600 kariškių. Tuo metu lietuvišką olimpinę mylią (1,988 km) įveikė net 1200 sporto šventės dalyvių, o ERGO 500 metrų vaikų bėgime savo jėgas išbandė 250 mažųjų bėgikų, kuriems kompaniją palaikė tėvai.

Jubiliejinėje – 30-ojoje – Olimpinėje dienoje Klaipėdoje šiemet apsilankė net 30 tūkstančių žmonių, dar kartą pagerinę šio renginio lankomumo rekordą. Kitąmet Olimpinė diena birželio mėnesį vyks Vilniuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją