Niujorko „Madison Square Garden“ arenoje vykusioje kovoje A. Joshua sensacingai buvo nokautuotas Andy Ruizo, kuris net neturėjo būti brito varžovas.

Dar nuo vasario buvo planuojama, kad A. Joshua susitiks su Jarrellu Milleriu, tačiau dėl dopingo vartojimo amerikietis negavo licencijos, todėl gegužę nuspręsta jį pakeisti A. Ruizu.

JAV pilietybę turintis, tačiau iš meksikiečių šeimos kilęs ir meksikiečiu save vadinantis A. Ruizas siuntė A. Joshua į nokdauną net keturis kartus – du trečiajame ir du septintajame raunde.

Septintajame raunde kova buvo nutraukta – autsaideriu laikytas bei netgi dėl savo apkūnumo pašieptas A. Ruizas pergalę iškovojo techniniu nokautu.

A. Ruizas laimėjo IBF, WBA (Super), WBO ir IBO pasaulio čempiono diržus.

„Pralaimėjau geram kovotojui. Bus įdomu pamatyti, kaip toli jis nueis. Sveikinu Meksiką su pirmuoju sunkiasvorių pasaulio čempiono titulu. Aš dar atsitiesiu bei sugrįšiu“, – sakė A. Joshua.

Pirmą kartą pralaimėjęs 29-erių A. Joshua iki šiol buvo laimėjęs 22 kovas (21 nokautu). A. Ruizo sąskaitoje – 33 pergalės ir 1 pralaimėjimas.

„Esu Meksikos karys, mano venomis teka meksikietiškas kraujas. Žadėjau, jog kovosiu meksikietišku stiliumi ir šio pažado laikiausi. Jausmas neįtikėtinas, apie tai svajojau ir dėl to dirbau“, – džiaugėsi A. Ruizas.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)