Uostamiestyje šiemet po Olimpinės dienos vėliavą susibūrė įspūdingas ir rekordinis skaičius sporto veiklų – net 100.

Jas išbandė ne tik mėgėjai, bet ir profesionalai bei žinomi Lietuvos žmonės.

Sportuojančiųjų minioje buvo galima išvysti Tokijo olimpinių žaidynių normatyvą jau įvykdžiusį plaukiką Andrių Šidlauską, nuolatinį šio renginio dalyvį Roką Guščiną, penkiakovininkes Gintarę Venčkauskaitę-Juškienę ir Laurą Asadauskaitę-Zadneprovskienę, krepšininkę Liną Pikčiutę, ietės metiką Edi Matusevičių, golfo žaidėją Juozapą Budrikį, futbolo komentatorių Nerijų Kesminą ar X faktoriaus vedėją Mindaugą Rainį.

Su mažąja dukrele laiką Klaipėdoje leido ir pasaulio čempionas disko metikas Andrius Gudžius.

„Šiek tiek liūdna, nesinorėjo, kad ši diena baigtųsi, – neslėpė Vytautas Grubliauskas. – Aš manau, kad pagrindinis tikslas – įpūsti tikėjimo, kad judėjimas yra sveikata, ir kad olimpinė dvasia yra vertybė – pasiektas.

Nepaisant to, kad Olimpinė diena kitąmet vyks jau kitame mieste, mes šių metų tikrai nepamiršime ir lauksime šios šventės sugrįžtančios atgal į Klaipėdą.“

Uostamiesčio meras taip pat vylėsi, kad kiekvienas šventės dalyvis namo parsineš olimpizmo dvasią, padėkojo visiems aktyviai sportavusiems ir palinkėjo jiems likti ištikimiems sportui.

Tuo metu Olimpinės dienos vėliavą iš V. Grubliausko ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės perėmęs Vilniaus vicemeras pažadėjo, kad 2020 metų sporto šventė bus ne tik ne ką prastesnė, bet ir dar geresnė už šiemetinę.

„Vilnius, ypač paskutiniais metais, garsėja savo bėgimo renginiais ir jų mastu – mieste turime puikias teritorijas, kurias galime pritaikyti gražioms bėgimo trasoms.

Bet ir visos kitos sporto šakos tikrai ras savo vietą Vilniuje, nes turime ir Neries upę, ir Vingio parką, – pirminėmis idėjomis dalijosi V. Benkunskas.
– Būtų neambicinga kalbėti, kad reikėtų mažinti ar likti prie tokio paties veiklų skaičiaus – mes stengsimės viską padidinti ir pagerinti, įskaitant ir sporto veiklų skaičių.“

Nors nei 2020-ųjų Olimpinės dienos tiksli vieta, nei data dar ir nėra aiški, tačiau jau žinoma, kad sostinės gyventojus ir svečius sporto šventė tradiciškai suburs birželio mėnesį.

Joje bus laukiama ir daug olimpinių žaidynių motyvų, nes būtent kitąmet įvyks didžiausias pasaulio sporto renginys – Tokijo olimpinės žaidynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją