Taip greitai iki paskutinio pavasario vakaro panevėžietis šiemet dar neplaukė, jo rezultatas 1:45.56 min., tai geriausias jo asmeninis sezono laikas, be to, tai antras rezultatas planetoje.

Už jį 2019-aisiais greičiau šiame nuotolyje yra plaukęs tik rusas Martinas Maliutinas (1:45.46 min., balandžio 12 d.).

Antrą vietą Indianapolyje užėmė amerikietis Townley Haasas (1:47.09 min.), trečias – italas Gabriele Detti (1:47.29 min.), ketvirtas liko belgas Pieter Timmers (1:48.74 min.).

Verta paminėti, kad Danas šioje rungtyje triumfavo Budapešte vykusiame antrame FINA Čempionų lygos etape: prieš tris savaites Budapešte plaukikas nuotolį įveikė per 1:46.74 min., Kinijoje liko antras (1:46.28 min.).

Praėjusią savaitę 24-ąjį gimtadienį atšventęs panevėžietis šeštadienį Indianapolyje dar varžysis 200 m plaukimo nugara ir 400 m laisvu stiliumi rungtyse.


FINA plaukimo Čempionų serijoje varžosi tik vardinius kvietimus gavę pasaulio ir olimpiniai čempionai bei prizininkai, pasaulio rekordininkai ir kiti geriausi FINA pasaulinio reitingo plaukikai.

Čia dalyvaujantys sportininkai ne tik pasitikrina jėgas su stipriausiais pasaulio plaukikais, bet ir gauna gerą progą užsidirbti. Kiekviename nuotolyje pirmąją vietą užėmusiam plaukikui atitenka 10 tūkst. dolerių, antrąją – 8 tūkst. dolerių, trečiąją – 6 tūkst. dolerių, o ketvirtąją – 5 tūkst. dolerių piniginiai prizai.

Estafečių komandoms skiriama 16 tūkst. dolerių už pirmą, 12 tūkst. dolerių už antrą ir 8 tūkst. dolerių už iškovotą trečią vietą. Už pasaulio rekordo pagerinimą numatyta papildoma 20 tūkst. dolerių premija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)