11-ąją min. į priekį išsiveržė kanadiečiai, kuomet tiksliai smūgiavo Shea Theodore‘as. Antrojo kėlinio pradžioje (23 min.) rezultatą išlygino Marko Anttila. Tas pats M. Anttila 43-iąją min. išvedė suomius į priekį.

Per likusias minutes kanadiečiai dominavo aikštėje ir visomis išgalėmis stengėsi išlyginti rezultatą. Vis dėlto savo šansą gavę suomiai pelnė trečiąjį įvartį ir taip užsitikrino pergalę. Pasižymėjo Harris Pesonenas (56).

Suomijos ledo ritulininkai laimėjo nepaisant to, kad varžovai pagal smūgius į vartus dominavo 44:22.

Ypatingai suomių vartai buvo užgulti paskutines keturias minutes, kai kanadiečiai rungtyniavo vartininką pakeitę aikštės žaidėju.

Planetos čempione Suomija tapo trečiąjį kartą. Anksčiau ji stipriausia pasaulyje tapo 1995 ir 2011 metais. Kanada pasaulio čempionė yra tapusi net 26 sykius.

Suomiai paskutinį kartą medalius buvo laimėję 2016 metais, kai finale pralaimėjo būtent kanadiečiams.

Šiemet Suomijos rinktinė nebuvo laikoma rimta pretedente į aukščiausias vietas, nes atsivežė į Slovakiją vos du NHL rungtyniaujančius žaidėjus.

Trečiąją vietą čempionate užėmė Rusijos rinktinė. Ji mažajame finale po baudinių serijos 3:2 įveikė Čekijos ekipą.

Suomijos ledo ritulio rinktinė

Pirmenybių favoritais laikyti rusai pusfinalyje 0:1 netikėtai atsimušė būtent į čempionais tapusių suomių barjerą.

Suomijos rinktinė yra vienintelė, kuri šiame čempionate susitikusi su Rusijos žvaigždynu sugebėjo nepraleisti nė vieno įvarčio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)