Dar likus žaisti 90 sek. iki rungtynių pabaigos atrodė, kad dvikovoje triumfuos Švedijos nacionalinė ekipa, tačiau Marko Anttila išlygino rezultatą ir privertė komandas žaisti pratęsimą.

Jau antrą pratęsimo minutę pergalingą įvartį pelnė Sakari Manninenas.

Tuo metu paskutinėje ketvirtfinalio poroje fiasko patyrė Pjongčango olimpinė vicečempionė Vokietijos rinktinė. Jos svajonė apie pirmuosius pasaulio čempionato medalius po 66 metų pertraukos žlugo jau pirmame atkrintamųjų varžybų etape, kur 1:5 buvo pralaimėta Čekijos nacionalinei ekipai.

Du įvarčius nugalėtojams pelnė Janas Kovaras (34 ir 60 min.), po vieną – Jakubas Voračekas (45), Dominikas Kubalikas (52) ir Ondrejus Palatas (54).

Vokietijos komandoje pasižymėjo Frankas Maueris (38).

„Tai tikrai labai kartus pralaimėjimas. Turėjome šansą išsiveržti į priekį 2:1“, – kalbėjo rinktinės kapitonas Moritzas Mulleris.

Nepaisant nesėkmės ketvirtfinalyje vokiečiai kovėsi Slovakijoje pagirtinai ir penkias pergales grupių etape iškovojo pirmą kartą nuo 1983 metų. Čekai pasaulio čempionate prizininkais yra tapę 12 kartų, pusę jų laimėjo aukso medalius.

Kaip jau skelbta, olimpinė čempionė Rusijos rinktinė ketvirtfinalyje 4:3 (2:0, 0:1, 2:2) įveikė JAV ledo ritulininkus, o Kanados rinktinė po pratęsimo 3:2 (0:1, 1:1, 1:0; 1:0) pranoko pasaulio vicečempionus šveicarus.

Pusfinalyje šeštadienį Rusija žais su Suomija, o Kanada – su Čekija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)