„Tautinis olimpinis komitetas dėl pirmojo teistumo sustabdė stipendiją. Bokso federacija nebemoka treneriui (Vladimirui Bajevui) atlyginimo jau daugiau nei metus, salės nebenuomoja. Nebeturiu sąlygų treniruotis ir ruoštis varžyboms. Nėra prasmės toliau stengtis ir kovoti dėl Lietuvos, nes niekas nebepadeda. Dar treniruojuosi, nes tai dariau daug metų, ir ketinu toliau kovoti. Tačiau tikrai nebesivaržysiu olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos pirmenybėse“, – „15min“ žurnalistui Kęstui Rimkui sakė E. Petrauskas.

Lietuvos bokso federacija ketvirtadienio vakare šios sportininko žinios patvirtinti negalėjo. „Oficialios informacijos, patvirtinančios tuos gandus, federacija kol kas neturi. Į federaciją kreipėsi vienas iš viceprezidentų, kuris atstovauja Evaldo interesus, paminėdamas, kad artimiausiu metu gali pasirodyti tokia informacija apie E. Petrausko pasitraukimą iš bokso. Apie motyvus neužsimenama, – DELFI sakė Lietuvos bokso federacijos generalinis sekretorius Donatas Mačianskas.

E. Petrauskas pastaruoju metu ruošėsi Europos žaidynėms, kurios birželio 21-30 dienomis vyks Baltarusijos sostinėje Minske. Tačiau sportininkas oficialiai nebuvo įtrauktas į Lietuvos rinktinės sąrašą, mes Lietuvos tautinis olimpinis komitetas jį buvo suspendavęs dėl vykstančių teisminių procesų.

Evaldas Petrauskas

„Evaldas ruošėsi Europos žaidynėms ir mes, kaip federacija, stengėmės jį užstoti, kad jis galėtų startuoti Minske. Sunku kažką komentuoti, nes iš Evaldo jokios informacijos negavome. Paprastai taip viskas nevyksta, negali imti ir išeiti. Yra tam tikros procedūros, apie tokį sportininko sprendimą turi būti informuota federacija, Antidopingo pareigūnai“, – kalbėjo D. Mačianskas.

E. Petrauskas praėjusiais metais buvo kviestas dalyvauti Lietuvos čempionate, tačiau užlipti į ringą jam sutrukdė prasidėję teisminiai procesai.

Pernai E. Petrauskas Alytaus teismo rūmuose išgirdo nepalankų teismo nuosprendį – bu­vo pri­pa­žin­tas kal­tu dėl ne­sun­kaus ne­įga­laus aly­tiš­kio svei­ka­tos su­trik­dy­mo ir už tai jam pa­skir­tas lais­vės ap­ri­bo­ji­mas. Boksininkui teismas sky­rė vienerių me­tų lais­vės ap­ri­bo­ji­mo baus­mę, įpa­rei­go­jant per vi­są baus­mės lai­ką bū­ti na­muo­se nuo 23 iki 6 va­lan­dos, jei tai ne­su­si­ję su dar­bu, ir per 6 mė­ne­sius nuo nuosp­ren­džio įsi­tei­sė­ji­mo ne­at­ly­gin­ti­nai iš­dirb­ti šim­tą va­lan­dų svei­ka­tos prie­žiū­ros organizacijose. Nuosprendį sportininkas apskundė ir vis dar kovoja teismuose.

„Normalu, kad po olimpinio ciklo sportininkai traukiasi į profesionalų sportą, bet Evaldo situacija tokia, kad galbūt jis nusprendė šį žingsnį žengti anksčiau. Šis sprendimas man asmeniškai buvo netikėtas. Gal jis nusprendė pasukti profesionalaus boksininko keliu, bet tai tik prielaida“, – svarstė Lietuvos bokso federacijos generalinis sekretorius. DELFI susisiekti su pačiu E. Petrausku nepavyko.

Londono olimpiados prizininkas E. Petrauskas savo trofėjų kolekcijoje dar turi 2015 ir 2017 metų Europos čempionatų bronzos medalius, iškovotus svorio kategorijoje iki 64 kg.

E. Petrauską ringe kovojantį Lietuvos kovų menų gerbėjai matė kovo 16 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje vykusiame tradiciniame „Bushido“ turnyre.

Savo antroje profesionalioje bokso dvikovoje E. Petrauskas akivaizdžiai buvo pranašesnis už gruziną Kachą Avetisianį ir viską užbaigė trimis nokdaunais pirmame raunde. Einant į ringą jį palydėjo grupės „Bushido Angels“ nare tapusi jo žmona Goda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)