„Mintis suorganizuoti šį bėgimą kilo tuomet, kai buvo minimos miestelio 650-osios metinės. Tuomet Šėtos gimnazijoje mokytojavau, norėjau parodyti, kas tas bėgimas, tuomet jis dar nebuvo toks populiarus“, – pasakojo „Šėtos bėgimo“ iniciatorius, žinomas bėgikas Aurimas Skinulis.

Anot jo, iš pradžių žmonės renginį priėmė nedrąsiai, tačiau netrukus viskas įsivažiavo: „Dabar šeimos atsiveda vaikus, jie bėga aplink Šėtos Švč. Trejybės bažnyčią. Man ši trasa savotiškai net patrauklesnė nei 10 km. Kiekvienas finišavęs vaikas gauna ne tik medalį, bet ir ledų“.

Į aštuntą kartą organizuojamą Kėdainių rajone esančio miestelio bėgimą renkasi vis daugiau vietinių gyventojų, tačiau didžioji dauguma dalyvių atvyksta iš svetur. Organizatoriai siūlo jėgas išmėginti 10 km, 2 km, ir vaikų 300 m distancijose.

„Jis nėra masinis, visuomet dalyvių skaičius sukasi apie 100. Bėgiko akimis žiūrint galima sekti, kaip kinta tempas – bus penki ratai po du kilometrus ir pasitikrinti save prieš rimtesnius startus. Šįmet ir oras žada būti dėkingas. Kita vertus, tai dar viena vieta, kurios galbūt kažkas dar nebuvo aplankęs. Tai labai dera prie LBT tikslo – pažink Lietuvą“, – sakė A. Skinulis.

Šėtos bėgimas / FOTO: Rokas Lukoševičius

Lietuvos bėgimo taurėje vedama ir klubinė įskaita. Penkiuose Lietuvos bėgimo taurės (LBT) etapuose greičiausio klubo laukia ne tik piniginiai prizai, bet ir kelionių organizatoriaus „Magelano kelionės“ įsteigtas prizas – šeši kelialapiai į 2020 metų Milano maratoną.

Po aštuonių LBT etapų klubų įskaitoje pirmauja „Bėgimo klubas“ (6588 taškai), antras – „Lukas“ (5958), trečias – „Stadija“ (5569), ketvirtą vietą užima „Kauno BMK“ (5185), o jam ant kulnų lipa „Jonavos BK Maratonas“ (5124).

Kviečiame registruotis ir į dešimtą LBT etapą – Marijampolės bėgimą „Bėgam už Marijampolę“, kuris vyks birželio 2 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją