Bėgimo dalyviams teko užbėgti į 31-ame dangoraižio aukšte esančią terasą, o maksimalus laikas, per kurį reikia įveikti trasą – 15 minučių. Iš beveik 500 užsiregistravusiųjų finišą pasiekė 358 dalyviai.

Po 10 geriausią laiką pademonstravusių vyrų ir moterų dar kartą išmėgino jėgas didžiajame finale. Čia triumfavo Jonas Vytautas Gvildys, distanciją įveikęs per 3 min. 18,8 sek.

„Nieko neplanavau, Vilius Aleliūnas pakvietė, sako, gerai laiką praleisime, – pasakojo nugalėtojas. – Neteko prieš tai nieko panašaus bėgti, tai patirties kaip ir neturiu. Nedariau jokios treniruotės, todėl ir rezultatas toks nieko gero, jei lygintume su trasos rekordu“.

Jis prisipažino, kad sunkiausia buvo bėgti antrą kartą į viršų po mažos laiko pertraukos.

„Antro bėgimo antroje dalyje pradėjau tinginiauti, nes kai žinai, kad esi pirmoje vietoje ir niekas jau neaplenks, dingsta noras stengtis. Manau, jei rekordas ir bus pagerintas, tai tikrai ne per antrą bėgimą, kur vyksta daugiau taktinė kova“, – pastebėjo Lietuvos orientavimosi sporto rinktinės narys, artimiausią savaitgalį šalies garbę ginsiantis Baltijos šalių čempionate Estijoje.

Bėgimo į dangoraižį "Europa" varžybos / FOTO: Rokas Lukoševičius

Bėgimo į dangoraižį vyrų rekordą dar 2007 metais pasiekė Vitalijus Gorlukovičius, distanciją įveikęs per 2 min. 55,6 sek.

„Rekordą visada įmanoma pagerinti, tam jis ir yra, kad jį kas gerintų. Žinoma, būtų įdomiau, jei būtų dar daugiau aukštų, tuomet galbūt reikėtų pagalvoti apie pasirengimą tokioms varžyboms. Manau, kad dalyvaučiau ir kitais metais, bet nežinau ar specialiai tam ruoščiausi, nes ir taip galima laimėti“, – kalbėjo J. V. Gvildys.

Antrą vietą užėmė Dovydas Stašys (3:17,5), trečias – Gediminas Pajėda (3:20,7).

Moterų grupėje visą prizininkų trejetą užėmė triatlono klubo „TRItonas“ atstovės: Inga Paplauskė (3 min. 46,5 sek.), Inga Aukselytė (4:10,2) ir Ieva Urbonavičiūtė (4:11,3).

„Apie pirmą vietą net negalvojau. Iš pradžių net nesvarsčiau dalyvavimo, bet kai atvykau į varžybų startą jau užsinorėjau patekti į dešimtuką, o po pirmo bėgimo atsirado ir azartas“, – pasakojo nugalėtoja tapusi I. Paplauskė.

Ji prisipažno, kad sunkiausia buvo atvykti į šias varžybas ir 25 aukšto riba. I. Paplauskė pirmą vietą užėmė užtikrintai – artimiausią varžovę aplenkė daugiau nei 24 sek.

„Specialiai nė karto nedariau bėgimo laiptais treniruotės, tačiau triatlonui treniruojuosi kasdien, – sakė ji. – Jei viskas sėkmingai susiklostys, manau, kad ginsiu čempionės titulą kitais metais. Be to, liko nepajudintas rekordas“.

Geriausią visų laikų rezultatą moterų grupėje 2007 metais užfiksavo net du kartus šį bėgimą laimėjusi Londono olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė – 3 min. 28,6 sek.

Kiekvienas pasiekęs finišą buvo apdovanotas atminimo medaliais ir rėmėjų prizais. Didžiajame finale dalyvavę bėgikai buvo apdovanoti piniginiais prizais iki 500 eurų, o visas prizinis fondas siekė 3800 eurų.

Iki šio savaitgalio 5 kartus (2004, 2005, 2006, 2007 ir 2008 metais) bėgimą į biurų pastatą organizavo nekilnojamojo turto plėtros kompanija „Hanner“. Šiemet atnaujintą bėgimą bendrovė organizavo kartu su „Lietuvos bėgimo taure“. Bėgimo organizatoriai ketina tęsti tradiciją ir žada bėgimo į dangoraižį varžybas rengti ir kitais metais.

Visus rezultatus galima rasti čia – begimasieuropa.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)