„Pagėgių krašte labai mažai tokių masinių renginių ir tai norime pakeisti. Norime atkreipti dėmesį į labai įdomų Lietuvos regioną. Vienas iš pagrindinių bėgimo taurės principų – atrasti Lietuvą, o Pagėgiai yra šalies kamputyje ir jį mažai kas pasiekia. Tad norime vienu šūviu du zuikius nušauti – ir varžybas suorganizuoti, ir parodyti šį kraštą. Tikimės, kad bėgimas taps tradiciniu“, – pasakojo vienas iš renginio organizatorių Dainius Kinderis.

Bėgimo dalyviai galės rinktis 2, 10 ir 21 km distancijas. Trasa drieksis jaukiomis, tolygiomis miesto gatvėmis, kur nėra nei didelių pakilimų, nei nusileidimų.

Ilgiausioje distancijoje dėl prizinių vietų kovoti ketina Aurimas Skinulis, Dainius Šaučikovas, Antanas Žukauskas, Aurimas Rimkus, Lietuvos 100 km čempionas Ruslanas Seitkalijevas.

„Tuo pačiu imamės socialinės akcijos – trasą prižiūrės ne darbuotojai, o savanoriaujantys vaikai iš globos namų. Norime, kad jie įgytų tokios patirties“, – sakė D. Kinderis.

Jis taip pat kvietė svečius atvykti į renginį iš vakaro ir aplankyti kelias turistams dar neatrastas vietas, tokias kaip Raganų eglę ir Rambyno kalną.

Kaip ir kiekviename LBT etape, vienas iš bėgimo dalyvių, nepriklausomai nuo užimtos vietos, loterijos būdu laimės savaitgalio kelionę lėktuvu į vieną iš Europos sostinių.

Kviečiame taip pat registruotis į devintą LBT etapą – „Šėtos bėgimą“, skirtą Šėtos miestelio 657-osioms metinėms paminėti. Jis vyks gegužės 26 dieną.

Preliminarus varžybų Pagėgiuose tvarkaštis:

11.30 val. renginio atidarymas;
12.00 val. 2 km startas;
12.30 val. 10 km ir 21 km startas;
15.00 val. nugalėtojų apdovanojimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)