Tai paaiškėjo antradienį (05.14) Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete vykusiame rinktinės pasitarime. Jame dalyvavo visų sporto federacijų atstovai, medikai, misijos vadovas

Remiantis susitikimo duomenimis, didžiausią komandą į Europos žaidynes deleguos Lietuvos lengvosios atletikos federacija.

Minske varžysis 21 šios sporto šakos atstovas. Lengvaatlečių gretose – ietės metikė Liveta Jasiūnaitė, šuolininkas į aukštį Adrijus Glebauskas, Lietuvos rekordininkė bėgikė Agnė Šerkšnienė ir kt.

Kukliausiai, po vieną sportininką, deleguoja Lietuvos gimnastikos, stalo teniso bei šaudymo iš lanko federacijos.

Preliminariame sąraše taip pat yra 13 dviratininkų su Simona Krupeckaite ir Ramūnu Navardausku priešakyje, 8 baidarių ir kanojų irklavimo atstovai, tarp kurių – Arturas Seja, Henrikas Žustautas ir kt., 7 imtynininkai, 7 boksininkai, po 4 dziudo ir 3x3 krepšinio, 3 sportinio šaudymo, 2 sambo atstovai bei dvi badmintonininkės.

Oficialus sportininkų sąrašas bus paskelbtas šį ketvirtadienį. Jį tvirtins LTOK Vykdomojo komiteto nariai.

LTOK būstinėje vykusiame pasitarime buvo aptarta preliminari Lietuvos delegacijos Europos žaidynėse sudėtis, sportininkų parengtumo ir dalyvavimo žaidynėse klausimai.

Antrosiose Europos žaidynėse dalyvaus 4082 atletai. Žaidynių programą sudarys 15 sporto šakų, 23 rungtys. 10-yje iš jų bus vykdoma kvalifikacija į 2020-ųjų metų Tokijo olimpines žaidynes.

Europos žaidynės Minske vyks šių metų birželio 21-30 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)