Smagus sutapimas, kad vyrų grupėje triumfavo Evaldas Nausėda, o moterų – Gitana Akmanavičiūtė. Sudėjus nugalėtojų vardą ir pavardę gausime sekmadienį į antrą Lietuvos prezidento rinkimų turą patekusį kandidatą Gitaną Nausėdą.

Tai buvo tradicinis, jau XXVII-asis 1 valandos bėgimas, o kartu ir septintasis šių metų Lietuvos bėgimo taurės etapas. Tai vienintelis ir unikalus tokio pobūdžio bėgimas visoje Lietuvoje. Šios varžybos taip pat laikomos 1 valandos bėgimo Lietuvos čempionatu.

Marijampolės stadione vykusiame bėgime per 1 val. toliausiai nubėgo E. Nausėda. „Bėgimo klubo“ atstovas iš Klaipėdos užfiksavo 17 km 469 m rezultatą. Nedaug nuo jo atsiliko pirmajame šių metų Lietuvos bėgimo etape Kėdainiuose triumfavęs Aurimas Skinulis, per valandą įveikęs 17 km 130 m.

„Tris savaites vargau su kirkšnies skausmais, todėl labai mažai treniravausi – rezultatu visai patenkintas. Norėjau bent 17 kilometrų įveikti. Tai ir pavyko padaryti. Su visais lenkimais trečiu ar net ketvirtu taku gavosi ir visi 17 su puse kilometrų, – teigė A. Skinulis. – Nors šių metų lyderio rezultatas taip pat nėra aukštas, nuo pat pradžių jaučiau, kad šią dieną negalėsiu jam sudaryti konkurencijos ir tie 300 metrų tikrai yra nemažai. Per karjerą tose varžybose esu pralaimėjęs ir daug mažesniais skirtumais. Tarkime, 40 metrų“.

Anot 1 val. Lietuvos vicečempiono, šis bėgimas išsiskiria savo stiliumi ir specifika: „Tačiau tai savotiškai įdomu ir šių varžybų visuomet laukiu ir noriu sudalyvauti. Žinoma, stadione bėgti ir lenkti kartais net pavojinga, bet noras pasitikrinti, kiek per 1 valandą gali nubėgti, nugali“.

A. Skinulis 1 val. bėgime ne kartą yra įveikęs daugiau nei 18 km, o jo rekordas 2010 metais – 18 km 269 m. „Tuomet Tomui Venckūnui ir pralaimėjau tuos 40 metrų paskutinę minutę. O 1 val. rekordas tikrai gali būti pagerintas, tiesiog reikia tikrai gero pasiruošimo, geros formos tuo metu. O galbūt jei kada dalyvautų mūsų šalies rimčiausi dabar aktyvūs maratonininkai, tai būtų dar daugiau šansų turėti naują 1 val. rekordą“, – tvirtino jis.

Gitana Akmanavičiūtė ir Evaldas Nausėda / FOTO: Rokas Lukoševičius

Trečią vietą 1 val. Lietuvos čempionate laimėjo Evaldas Gustaitis („SC Sūduva“), nubėgęs 16 km 780 m. Vyrų grupėje bėgo ir žinomas Lietuvos ultramaratonininkas Ruslanas Seitkalijevas. Jis su 15 km 677 m užėmė 9 vietą.

Moterų grupėje 1 val. Lietuvos čempione ir „Sūduvos“ taurės laimėtoja tapo G. Akmanavičiūtė („Bėgimo klubas“). Pirmajame LBT etape Kėdainiuose nugalėtoja tapusi bėgikė per 60 min. įveikė 14 km 815 m. Antrą vietą iškovojo Dalia Lukošienė („Lukas“, 13845 m), trečiąją – Vilmantė Stašauskaitė („Jonavos maratonas“, 13567 m).

Apskritai geriausią rezultatą yra pasiekęs Lietuvos ilgų nuotolių bėgikas Tomas Venckūnas, kuris 2005 metais per 1 valandą nubėgo 18 kilometrų 679 metrus. Moterų rekordą taip pat 2005 metais pasiekė Modesta Drungelienė – 15 km 243 metrai. Pirmą kartą 1 valandos varžybos surengtos 1992 metais, gegužės 10 dieną.

Kviečiame registruotis į aštuntą LBT etapą – „Mažosios Lietuvos pusmaratonį“, kuris gegužės 19 dieną vyks Pagėgiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)