Atkakliausia vyko keturviečių baidarių 500 m varžybose. Jau trečią sezoną kartu irkluojantis ketvertas – Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas bei broliai Mindaugas ir Simonas Maldoniai – sulaukė rimtos konkurencijos.

Jiems iššūkį metė naujai suformuota keturvietė – Europos čempionatuose skirtingose rungtyse medalius skynę Ričardas Nekriošius, Andrejus Olijnikas ir Ignas Navakauskas bei jaunasis Lukas Šakalys.

Lietuvos taurę iškovojo A. Lanko, E. Ramanausko, S. ir M. Maldonių irkluojama keturvietė. Ji distanciją įveikė per 1 min. 24,506 sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė 1,603 sek.

R. Nekriošius ir A. Olijnikas užtikrintą pergalę iškovojo 1000 m dviviečių baidarių varžybose. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių finalininkai distanciją įveikė per 3 min. 35,503 sek. Antrąją vietą užėmusi Viktoro Čaplinskio ir Elvio Sutkaus pora atsiliko 1,463 sek.

Vienviečių kanojų 1000 m varžybose titulą apgynė Vadimas Korobovas. Jis distanciją įveikė per 4 min. 6,040 sek. ir antrojoje vietoje likusį latvį Robertą Lagzdiną aplenkė 1,22 sek.

Antrus metus iš eilės labai atkakli kova vyko dviviečių kanojų 1000 m varžybose. Henriko Žustauto ir Iljos Dovidovskio duetas nuotolį įveikė per 3 min. 45,541 sek. ir 1,872 sek. aplenkė praėjusių metų taurės laimėtojus Jevgenijų Kuračionoką ir Osvaldą Murzą.

Kelialapį į Europos žaidynes iškovojęs Korobovas: išsikrovimas turėtų būti didelis

Po finišo V. Korobovas aptarė plaukimą su treneriu, o vėliau buvo pastebėtas su kruvinais pirštais.

„Nieko baisaus nėra, čia tikrinome kraujo rūgštingumą. Tai parodo, kaip išsikrovęs organizmas. Nemačiau dar rezultato, bet jaučiu, kad išsikrovimas turėjo būti didelis“, – Eltai pasakojo V. Korobovas.

Atkaklios kovos su R. Lagzdins V. Korobovas ir tikėjosi, nes latvis šiemet sportuoja kartu su lietuviais ir jo pajėgumas jau yra žinomas.

„Iš pat pradžių tikėjausi kovos su latviu. Jis stovyklose pradėjo sportuoti kartu. Visą laiką dirbame ir varžomės tarpusavyje. Lietuviai kai kurie pasirinko poilsį prieš dviviečių varžybas, todėl tarp tautiečių konkurencijos didelės nebuvo.

Nepaisant to, vis tiek reikėjo tą kelialapį į Europos žaidynes iškovoti, – aiškino Europos jaunimo čempionas. – Šiuo metu forma dar nėra pati geriausia, nes pikui dar ne laikas.

Geriausia forma turėtų būti per Europos žaidynes ir pasaulio čempionate Vengrijoje. Būtent Vengrijoje bus svarbiausias metų startas, nes ten bus kovojama dėl kelialapio į olimpines žaidynes. Jis vyks dar tik rugpjūti, todėl svarbiausia, kad dabar nėra jokių traumų ir viskas vyksta pagal planą“.

Sekmadienį nuo 14 val. Trakuose prasidės 200 m finalai.

Labiausiai intriguojanti kova laukia vienviečių baidarių varžybose, kur prie starto linijos stos praėjusių metų pasaulio ir Europos vicečempionas Arturas Seja, olimpinių žaidynių prizininkas E. Ramanauskas, 2015 ir 2016 metų Europos čempionato prizininkas I. Navakauskas.

Lietuvos taurės varžybose prasidėjo ir kelialapių dalybos į Europos žaidynes, nes birželio mėnesį Minske vyksiančiose žaidynėse valstybei galės atstovauti tik vienas sportininkas. Antrą kartą vyksiančiose Europos žaidynėse Lietuvai atstovaus penkios baidarių ir kanojų irkluotojų įgulos.

Pirmosiose Europos žaidynėse Baku 2015 metais aukso medalį iškovojo kanojininkas H. Žustautas.