Iš Denverio atvykusi R. Namajunas pirmajame raunde turėjo iniciatyvą, dešinia ranka nesmarkiai sužalojo brazilės antakį, iš kurio nesmarkiai ėmė kraujuoti.

Kur kas dažniau smūgiais varžovę talžiusi Namajunas brazilę pasiunė į nokdauną, atrodė, kad Rose sparčiai artėjo pergalės link. Tačiau tai tik buvo pirmasis raundas.

Brazilė pasižymi savo fizine galia ir puikiais imtynių veiksmais. Būtent tai jai ir padėjo antrame raunde atsitiesti.

J. Andrade atliko metimą ir R. Namajunas skaudžiai krito žemyn galva. Po kaklo traumos lietuvių kilmės kovotoja nebegalėjo tęsti kovos.

Teisėjai iškart nutraukė kovą ir skyrė techninį nokautą. Naująja minimalaus svorio kategorijos čempione tapo J. Andrade.

Tai pirmasis 26-erių Namajunas nesėkmė nuo 2016 m. liepos ir ketvirtoji MMA narve per 12 kovų.

Andrade iškovojo 11-ą pergalę nokautu, jos sąskaitoje – 20 pergalių ir 6 pralaimėjimai.

Tai buvo labai svarbi ir saldi brazilės pergalė gimtinėje vykusiama UFC turnyre.

Prieš pagrindinę šią kovą vietos publika liko nusivylusi kelių savo numylėtinių nesėkmėmis: savo kovą pralaimėjo Anderson Silva, Jose Aldo ir Rogerio Nogueira.

„Buvau tikra, ką man eikia daryti antrame raunde“, – po pergalės kalbėjo Andrade. „Iki šiol to dar UFC kovose niekada nedariau. Tačiau šis šis veiksmas – tarsi mano vizitinė kortelė“, – kalbėjo brazilė.

J. Andrade po pergalės dėkojo treneriui Gilliardui Parana ir netgi jam perdavė iškovotą čempionės diržą.

Primename, kad R. Namajunas antrą kartą gynė šios svorio kategorijos titulą.

UFC čempionės diržą R. Namajunas iškovojo 2017 metų lapkritį, kuomet nugalėjo tituluotą lenkę Joanna Jedrzejczyk. 2018 metų balandį revanšinėje akistatoje R. Namajunas dar kartą įveikė Lenkijos kovotoją ir apgynė titulą.

Lietuvių kilmės kovotoja tapo vos antrąja kovotoja UFC istorijoje, kuriai moterų minimalaus svorio kategorijos titulo gynyba susiklostė sėkmingai.

R. Namajunas tėvai iš Lietuvos į JAV išvyko 1991 metais. Ji anksčiau prisipažino, kad stengiasi su seneliais ir tėvais kalbėti lietuviškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)