Jokohamoje (Japonija) Lietuvos moterų 4x400 m komanda užėmė 20 vietą, distanciją įveikusi per 3 min. 38,72 sek. Teisę dalyvauti šiose pirmenybėse pagal 2018 metų sezono rezultatus iškovojo 24 šalys, o greta JAV, Jamaikos, Didžiosios Britanijos ir kitų planetos lyderių atsidūrusios lietuvės dar prieš startą nebuvo priskirtos prie favoričių.

„Mes labai džiaugiamės, kad galėjome tapti šio čempionato dalimi, įgyti šiek tiek patirties ir žengti pirmą žingsnį. Esame pirma Baltijos šalių komanda tokiame čempionate ir labai tuo džiaugiamės. Rezultatas netenkina, yra kaip yra, bet šiai dienai, ko gero, geriau ir negalėjome“, – sakė E. Balčiūnaitė.

„Turime džiaugtis vien tuo, kad patekome, o rezultatas bus ateityje“, – galimybe dalyvauti džiaugėsi jauniausia komandos narė G.Galvydytė.

Su tokiu rezultatu, kokį lietuvės užfiksavo praėjusių metų „Cosma“ taurės varžybose (3 min. 33,03 sek.), Japonijoje jos būtų palypėjusios laipteliu aukščiau – aplenkusios Ugandos ekipą.

Norint tęsti kovą dėl patekimo į Katare rudenį vyksiantį pasaulio lengvosios atletikos čempionatą, mūsiškėms atrankos etape reikėjo prasibrauti į 16-uką – nuo jo skyrė lygiai 6 sekundes.

„Aš tikrai nežinojau, ko tikėtis, norėjau kuo geriau pasirodyti, kuo geriau finišuoti. Esu be galo patenkinta savo šiandieniniu bėgimu ir viską įvykdžiau pagal planą“, – komentavo M. Morauskaitė, kuriai dėl traumos teko praleisti dalį žiemos sezono.

Ypač puikiai startavo pirmame etape bėgusi E. Misiūnaitė: jos parodytas 400 m laikas – 52,9 sek. – yra geresnis nei jos asmeninis rekordas.

„Žiauriai norėjau pagauti ukrainietę, kuri bėgo priekyje, bet nepavyko. Bet kitą kartą čiupsiu už kasų ir...“, – kvatojo E. Misiūnaitė.

Tačiau sėkmė Ukrainos komandos ir taip nelydėjo: jos buvo diskvalifikuotos ir protokole atsidūrė žemiau lietuvaičių.

Beje, į Japoniją dėl nedidelės traumos negalėjo vykti Europos čempionato finalininkė ir estafetės komandos lyderė Agnė Šerkšnienė, tad planetos estafečių čempionate mūsiškės startavo ne pajėgiausios sudėties.

„Tikėjomės subėgti greičiau, nors gal ir neturėjome labai didelių lūkesčių – nebėgome pilna sudėtimi. Šiandien esame be Agnės, bet džiaugiamės tuo, ką padarėme“, – pasakojo E. Balčiūnaitė.

Visos Lietuvos komandos merginos vieningai taria – startas Japonijoje joms suteikė motyvacijos visam sezonui.

„Vienareikšmiškai taip – motyvacijos šios varžybos tikrai pridėjo. Jau penktadienį, atėjus į oficialią treniruotę, širdis užplūdo drugeliais.

Motyvacija pakyla ir supranti, kad dėl tokių akimirkų, dėl tos komandinės dvasios, sportuoji“, – tikino M.Morauskaitė.
Kova dėl teisės dalyvauti rugsėjo 28-spalio 6 dienomis vyksiančiame planetos čempionate dar nesibaigė.

Šešios komandos, kurios Japonijoje nepateko į geriausiųjų dešimtuką, į pirmenybes bus atrinktos pagal dviejų geriausių rezultatų vidurkį.

Modesta Morauskaitė, Eva Misiūnaitė, Eglė Balčiūnaitė, Galvydytė Gabija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)