Kažin, ar D. Zubrus norėtų atsisveikinti tokiomis rungtynėmis – 0:9 sekmadienį patirtas sutriuškinimas planetos pirmenybėse yra skaudžiausias nuo 2012 metų.

Ir lietuvius jis išstūmė atgal į IB grupę: 3 taškus surinkę Danielio Lacroix auklėtiniai nebepalypės iš paskutinės šeštos vietos turnyro lentelėje.

Lietuvos rinktinė bent jau neliko tuščiomis – vienintelę pergalę ji pasiekė šeštadienį pranokusi Pietų Korėją. Ir bendras komandos pasirodymas D. Zubraus nenuliūdino.

„Susidėjo nuovargis, patirties stygius. Nežinau kodėl, bet šiandien darėme daug klaidų. Ir žaidėme prieš gerą komandą, kuri tų klaidų neatleidžia. Slovėnai primušė tikrai daug įvarčių.

Kaip bebūtų, esame tokie, kokie esame. Jaunimas auga, dabar esame geresnė komanda ir stipresnė ledo ritulio šalis nei buvome prieš metus. Matau platesnį vaizdą, turiu ilgesnį planą. Ir šiuo turnyru esu patenkintas.

Aišku, norisi geresnio rezultato, ypač nemalonu pabaigti čempionatą tokiomis rungtynėmis. Bet žinant, kur mes esame kaip šalis ledo ritulio pasaulyje, manau, kad augame. Koks mūsų komandos amžiaus vidurkis – 23 metai? O jei dar mane į tribūnas pasodintų, tai būtų gal ir 20. Turbūt esame viena jauniausių komandų, kada nors pasirodžiusių tokiame lygyje. Manau, šiems vaikinams tai bus didelis postūmis ateičiai. Todėl tikrai nesu nusivylęs“, – komentavo elektrėniškis.

Nuvylė lietuvius čempionato tvarkaraštis – du kartus teko žaisti su pailsėjusiais varžovais patiems atokvėpiui teturėjus mažiau nei 20 valandų.

Nepasitenkinimo buvo ir dėl teisėjavimo. Čempionatą D. Zubrus baigė kraujuojančia lūpa, per kurią lazda vožtelėjo Matičius Podlipnikas. Slovėną ant nubaustųjų suolelio arbitrai pasodino dviem minutėms, kai prieš tai analogiškai prasižengęs Tadas Kumeliauskas buvo eliminuotas keturioms.

„Nenoriu kritikuoti teisėjų. Daug jų sprendimų aš tikrai nesupratau, bet nenoriu blogai atsiliepti. Manau, jie daro, ką gali, teisėjauja, kaip moka. Tikrai neieškau pasiteisinimų, nenoriu versti kaltės kitiems.

Esame, kokie esame. Kovojome, stengėmės. Tiesą pasakius, esu labai patenkintas, kad pavyko laimėti prieš Pietų Korėją. Parodėme, jog nors ir jauna, mūsų komanda turi charakterį.

Man patiko būti čia, patiko žaisti, būti rūbinėje su šiais vaikinais, kovoti kartu su jais. Vakar kartu laimėjome, šiandien kartu pralaimėjome, kartu ir važiuosime namo“, – sakė D. Zubrus.

Per 6 mačus Kazachstano sostinėje jis pats pasižymėjo 1 įvarčiu, pelnytu čempionato starte į Baltarusijos vartus.

Bet vien statistika neapibūdina visos buvusio Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) žaidėjo įtakos diviziono naujokams: ne veltui smogiamojo pirmojo penketo puolėjas buvo išrinktas geriausiu komandos atstovu pirmenybėse.

„Jis vis dar neblogai čiuožia, o apie žaidimo pojūtį nėra ko ir kalbėti – Dainius labai protingas žaidėjas. Šiame čempionate atrodė tikrai gerai. Visai tuo nesistebiu, nes numanau, kad jis labai save prisižiūri“, – apie buvusį ilgametį varžovą NHL lygoje DELFI atsiliepė sekmadienį dar kartą prieš jį stojęs Slovėnijos ir Los Andželo „Kings“ (NHL lyga) klubo lyderis Anže Kopitaras, jaunesnis už lietuvį 9-eriais metais.

Pats D. Zubrus nedavė tiesaus atsakymo paklaustas apie tolesnį žaidimą rinktinėje.

„Praėjusiais metais atsisveikinau, bet dabar kažkodėl stoviu čia. Pasimokiau, niekada nebesakau „niekada“. Nežinau, laikas parodys – kaip jausiuosi, kokios būsiu sportinės formos. Dabar tikrai noriu pailsėti, nes esu pavargęs“, – kalbėjo komandos kapitonas.

O kaip federacijos prezidentui, jam reikės spręsti dar vieną klausimą dėl rinktinės trenerių štabo sudėties.

„Labai norėčiau, kad jie mūsų nepaliktų. Manau, treneriai dirbo puikiai. Mačiau didelį progresą per tą mėnesį, kurį praleidome kartu. Jaunimas noriai priėmė šitas pamokas, stengėsi. Ar tau 20 metų, ar 40, kiekvienas rūbinėje turėjo savo vaidmenį, visi prisitaikė. Manau, prie tokios atmosferos prisidėjo ir treneriai.

Jeigu sugebėtume juos išsaugoti, būtų labai gerai. Tik nežinau, ar pavyks. Tai – tokie specialistai, kuriuos nelengva gauti. Pavyzdžiui, D. Lacroix gali gauti darbą NHL. To jam ir palinkėsiu, bet gal ne visai nuoširdžiai (šypsosi – DELFI). Norėčiau, kad jis toliau treniruotų mūsų rinktinę. Jeigu jis liktų dirbti kuriame nors Europos klube, manau, dar sugebėčiau jį įkalbėti. Taip pat ir visi asistentai – tiek užsieniečiai, tiek lietuviai – puikiai padirbėjo, jie – geri specialistai“, – atsiliepė D. Zubrus.

Lietuvius IA divizione kitais metais pakeis Rumunija, laimėjusi diena anksčiau finišavusį IB grupės turnyrą.

Pastarajame Lietuvos ekipai po metų teks susitikti su Lenkija, Japonija, Estija, Ukraina ir paskutinėje vietoje likusius Nyderlandus pakeisiančia Serbija.

Primename, kad Lietuvos rinktinė prieš tai pralaimėjo Baltarusijai (3:4), Kazachstanui (1:3) ir Vengrijai (1:4), bet įveikė Pietų Korėją (2:1).

Kelialapius į elito pirmenybes dar šeštadienį užsitikrino dvi stipriausios IA diviziono komandos: Kazachstanas ir Baltarusija. Galutinė pirmenybių rikiuotė paaiškės po sekmadienio akistatų tarp Baltarusijos ir Pietų Korėjos bei Kazachstano ir Vengrijos.

Lietuvos rinktinė pirmą kartą į IA divizioną pateko pernai laimėjusi IB grupės turnyrą Kaune.

IA diviziono lentelė


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)