Pirmąjį įvartį lietuviai praleido labai apmaudžiai – paskutinę Danieliaus Bogdziulio pašalinimo 2 minutėms sekundę priešvartyje atsidūrė ir lazdą kyštelėjo Robertas Saboličius (3:54).

Arti tikslo buvo ir Davidas Rodmanas, kartą ritulys kliudė virpstą, o įspūdingas jaunojo Slovėnijos talento Jano Drozgo metimas išvalė voratinklius Manto Armalio ginamų vartų kamputyje (16:16).

Lietuvių gretose pirmame kėlinyje geriausią progą turėjo Arnoldas Bosas, kuriam nuginkluoti geriausio čempionato vartininko Lukos Gračnaro nepavyko, nepasinaudota ir kiekybiniu pranašumu.

Po pertraukos kova vėl atsinaujino prastomis naujienomis Lietuvos rinktinei. Dėl žaidimo aukštai pakelta lazda Tadas Kumeliauskas ant nubaustųjų suolo buvo pasodintas net 4 minutėms. Nors lietuviams pavyko atsilaikyti visą šį laiką, vos jam išsekus, savo žodį tarė ryškiausia čempionato žvaigždė.

Rezultatyviausias praėjusio sezono Los Andželo „Kings“ (NHL lyga) klubo puolėjas Anže Kopitaras vienas apėjo visą varžovų gynybą (28:16). Šiame mače 31-erių puolėjas į savo sąskaitą dar įsirašė rezultatyvų perdavimą.

Praėjus vos pusei minutės Slovėnijos ledo ritulio legendos Ivo Jano auklėtiniai jau pirmavo 4:0 – dar vieną įvartį pridėjo Matičius Podlipnikas (28:48).

Lietuviai turėjo idealią galimybę atsigriebti, kai 2 minutes žaidė penkiese prieš tris, o vienu metu pašalinti buvo net trys slovėnai. Bet atrakinti L. Gračnaro spynų nepavyko – vietoje to kėlinį užbaigė tikslūs Boštjano Goličičiaus (34:47) ir Keno Ograjenšeko (39:29) metimai.

O trečiame kėlinyje dar du įvarčius pridėjęs J. Drozgas (49:05 ir 59:01) bei Aleksandaras Magovacas (55:23) užbaigė varžovų triuškinimą.

3 taškus per šešerias rungtynes Kazachstane surinkusi Lietuvos ekipa užėmė šeštą vietą turnyro lentelėje.

Kitais metais Lietuvą IA divizione pakeis Rumunija.

Savo ruožtu, Slovėnija šiame amžiuje net devynis kartus žaidė elito divizione, tačiau įsitvirtinti aukštesniame lygmenyje nepavykdavo. Alpių šalies atstovai dalyvavo ir dvejose pastarosiose olimpinėse žaidynėse, kuriose užėmė 7-ą ir 9-ą vietas.

Iki šiol slovėnai buvo laimėję visas trejas su lietuviais žaistas tarpusavio rungtynes (įvarčių santykis – 17:6).

Beje, Slovėnijos ir Lietuvos rinktinės buvo vienintelės, kurios pirmenybėse Nur Sultane vertėsi be „natūralizuotų“ žaidėjų.

Kitose sekmadienio rungtynėse Baltarusija 1:4 nusileido Pietų Korėjai, o Kazachstanas 3:1 pranoko Vengriją.

Primename, kad Danielio Lacroix auklėtiniai prieš tai pralaimėjo Baltarusijai (3:4), Kazachstanui (1:3) ir Vengrijai (1:4), bet įveikė Pietų Korėją (2:1).

Tuo metu Slovėnija nusileido Kazachstanui (2:3), Pietų Korėjai (3:5) ir Baltarusijai (1:4), tačiau atsitiesė sutriuškindama Vengriją (6:0).

Kelialapius į elito pirmenybes dar šeštadienį užsitikrino dvi stipriausios IA diviziono komandos: Kazachstanas ir Baltarusija.

Diena anksčiau finišavusį IB diviziono turnyrą Taline (Estija) laimėjo ir aukštyn pakils Rumunija. Už jos išsirikiavo Lenkija, Japonija, Estija, Ukraina, o paskutinę vietą užėmė bei į žemesnį divizioną iškrito Nyderlandai.

Lietuvos rinktinė pirmą kartą į IA divizioną pateko pernai laimėjusi IB grupės turnyrą Kaune.

IA diviziono lentelė


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)