Korėjiečių kilmės Kanados specialistą supykdė teisėjai, antrame kėlinyje neįskaitę įvarčio į lietuvių vartus. Pasinaudoję vaizdo peržiūros galimybe, arbitrai įžvelgė pražangą prieš vartininką Mantą Armalį, tad pastarojo ekipa išlaikė persvarą 1:0.

„Nesutinku su šiuo sprendimu. Jis pakeitė rungtynių tėkmę, atėmė iš mūsų pagreitį, kainavo iniciatyvą, kurią turėjome iki to epizodo. Negalėjome vėl atgauti tos pačios psichologinės būsenos. Na, o lietuviai žaidė išties gerai, kovojo, nesitraukė iki pat pabaigos“, – rungtynes vertino J. Paekas.

DELFI paklaustas apie tautiečio komentarus, Lietuvos rinktinės strategas Danielis Lacroix priminė, jog nebuvo įskaitytas ir vienas jo auklėtinių įvartis. Antro kėlinio pabaigoje Tadas Kumeliauskas akimirka pavėlavo mesti į vartus, puolėją aplenkė sirena.

„Žinoma, neįskaitytas įvartis turi įtakos rungtynėms. Kai tai nutinka, tikrai nėra malonu. Nemačiau vaizdo pakartojimo, negaliu spręsti, tiesiog užjaučiu varžovus – kartais viską lemia centimetrai ir sekundės dalys. Kaip nutiko mums antro kėlinio pabaigoje, kai iki įvarčio pritrūkome pusės sekundės“, – sakė D. Lacroix.

Vis dėlto korėjiečiai paskutiniame kėlinyje sugebėjo atsakyti į pirmąjį T. Kumeliausko įvartį, tik to jiems buvo maža.

Netrukus atėjo Pauliaus Gintauto šlovės akimirka – geriausiu mačo žaidėju išrinktas puolėjas padėjo lemiamą tašką.

Artūras Katulis perėmė ritulį varžovų zonoje, o aš likau laisvas. Sušukau, kad duotų ritulį čionai, jis tai ir padarė. Geras perdavimas išėjo, ir labai gerai Ugnius Čižas padirbėjo prie vartų, užstodamas vaizdą jų vartininkui. Gal net būtent jis ir įmušė, nežinau“, – ataką prisiminė P. Gintautas.


Kaip ir po kiekvieno lietuvių įvarčio, jo garbei „Barys“ arenoje užgrojo grupės ŽAS daina „Man šiandien šventė – įvarčius mušu“. Šįsyk ji reiškė stiprėjančias pozicijas kovoje dėl išlikimo pasaulio čempionato IA divizione, į kurį Lietuvos rinktinė pirmą kartą pateko pernai laimėjusi IB grupės turnyrą Kaune.

Palankiai susiklosčius kitiems mačams, sekmadienį slovėnus įveikę lietuviai pakiltų net į trečią vietą.

„Kai girdžiu šią dainą, prisimenu Kauną. Tarsi žaistume namuose. Labai malonus jausmas pelnyti įvartį ir suteikti komandai šansą pratęsti kovą.

Šiandien žaidėme protingai, kai kada netgi apibėgdavome korėjiečius, ko aš pats tikrai nesitikėjau padaryti. Ačiū Dievui, paėmėme tris taškus ir rytoj kovosime dėl trečios vietos. Bet pradžiai reikia pailsėti, išsimiegoti, nes šiandien atiduota labai daug jėgų“, – teigė P. Gintautas.

Apie reikalingą poilsį kalbėjo ir D. Lacroix, kuriam ramybės neduoda ankstesnės dvikovos su Vengrija pavyzdys.

Tąkart lietuviai ant ledo iščiuožė nepraėjus nė 18 valandų po mačo su Kazachstanu ir atrodė nepanašūs į save bei patyrė kol kas skaudžiausią pralaimėjimą turnyre 1:4.

„Šiandien gerai čiuožėme, pristabdėme korėjiečius, stengėmės užkirsti jų perdavimų linijas, įsiterpti tarp ritulio ir vartų. Greičio prasme mes galime prilygti varžovams, ypač kai esame pailsėję. Natūralu, kad žaisti po išeiginės dienos buvo lengviau, ji buvo labai reikalinga vaikinams. Nepaprastai sunku sužaisti du mačus mažiau nei per 24 valandas, tai išsunkia jėgas.

Norėčiau, kad sąlygos visiems būtų vienodos. Būtų sąžininga, jei Slovėnija taip pat būtų žaidusi šiandien. Na, bet toks jau tvarkaraštis. Galime skųstis nesiskundę, iš to naudos nebus“, – samprotavo D. Lacroix.

Jei slovėnai ketvirto turo rungtynes žaidė penktadienį vakare, tai lietuviams vėl teks čiuožti ant ledo neprabėgus nė parai po mūšio su Pietų Korėja – lemiamas mačas prasidės sekmadienį, nuo 9.30 val. Lietuvos laiku.

Jeigu paskutiniame ture nesėkmes patirtų korėjiečiai ir vengrai, D. Lacroix treniruojamai ekipai pergalė per pagrindinį laiką atneštų bronzos medalius.

Norint išvengti paskutinės vietos ir kryčio į žemesnį divizioną, pakaktų slovėnus palaužti ir per pratęsimą ar baudinių seriją. Net ir vienas taškas garantuotų išlikimą, jeigu paskutinėse čempionato rungtynėse Vengrija pralaimėtų šeimininkams.

Kita vertus, nors Slovėnija nebepakils iki prizinės vietos, teoriškai ji dar gali iškristi iš diviziono, jeigu pralaimės pati, o vengrai išplėš taškų iš kazachų.

Be to, Los Andželo „Kings“ klubo lyderis Šiaurės Amerikos Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL) Anže Kopitaras veikiausiai nenorės keliauti namo prastos nuotaikos. 1 įvartį ir 4 rezultatyvius perdavimus Nur Sultane į savo sąskaitą įsirašęs 31-erių puolėjas užima penktą vietą rezultatyviausių turnyro žaidėjų sąraše.

Ir jei lietuvius jis sekmadienį paliks tuščiomis, Dainiui Zubrui su kompanija kitais metais teks vėl žaisti IB divizione.

„Slovėnija šiame turnyre nebuvo tokia stabili kaip reikėtų, bet kartais žaidė labai galingai. Mums reikės pademonstruoti patį geriausią žaidimą, kad laimėtume. Bet jeigu pavyks, visiems įrodysime, kad išties priklausome šiam lygiui“, – pažymėjo D. Lacroix.

Beje, jam pačiam šeštadienio pergalė yra pirmoji, treniruojant nacionalinę komandą, mat kitų šalių rinktinėms kanadietis nėra vadovavęs.

„Malonu, bet asmeniškai man tai labai daug emocijų nesukėlė. Kai kažkas rūbinėje paminėjo šį faktą, tiesiog patraukiau pečiais. Labiau džiaugiuosi dėl vaikių, kurie debiutuoja pasaulio čempionate. Šis pirmasis kartas priklauso jiems, nes to jie nusipelnė savo sunkiu darbu“, – jaunimą pagyrė Lietuvos rinktinės vairininkas.


Primename, kad D. Lacroix auklėtiniai prieš tai pralaimėjo Baltarusijai (3:4), Kazachstanui (1:3) ir Vengrijai (1:4).

Savo ruožtu, Pietų Korėja įveikė vengrus (5:1) bei slovėnus (5:3), bet neprilygo kazachams (1:4).

Dvi stipriausios IA diviziono komandos kitais metais pateks į elito pirmenybes, paskutinę vietą užimsianti ekipa nusileis į IB grupę.

Lietuvos rinktinė pirmą kartą į IA divizioną pakilo pernai laimėjusi IB grupės turnyrą Kaune.

IA diviziono lentelė


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)