Bene greičiausia turnyro komanda „Barys“ arenoje skaudžiai atsimušė į Gedimino stulpus, puošiančius lietuvių aprangas.

Pralaimėjimas Lietuvai sužlugdė korėjiečių galimybes iškopti į elito divizioną, teoriškai gali kainuoti net ir paguodos prizą – bronzos medalius.

Lietuviams iškovoti pirmieji 3 taškai reiškia, kad sekmadienį žūtbūtinėje dvikovoje su Slovėnija pakaktų pakaktų 2 taškų (pergalės per pratęsimą ar baudinių seriją) norint išsaugoti vietą IA divizione.

Bet laimėjus per pagrindinį laiką ir nesėkmes patyrus korėjiečiams bei vengrams, Lietuvos rinktinei vis dar pasiekiamas ir bronzos medalis.

Situacija – paini, ir daug euforijos lietuviškoje stovykloje Kazachstane istorinė pergalė nesukėlė. Vis dėlto ekipos kapitonas D. Zubrus mokėjo ja pasidžiaugti – tegu ir santūriai.

„Mes visada buvome tikra komanda. Gal jūs ne viską matote, bet pagal tai, kaip vyrai dirba, kaip atsiduoda, kaip kovoja – tai yra tikra komanda. Galbūt praėjusiose rungtynėse pritrūko jėgų, žaidėme nepraėjus nė parai po ankstesnio mačo. Bet vis tiek esame tikra komanda, ir šiandien tai parodėme. Visada tikėjau, kad mes tai galime, bet vis tiek malonu. Truputį pasidžiaugsime ir ruošimės kitoms rungtynėms“, – teigė buvęs ilgametis NHL žaidėjas.

– Korėjiečiai čempionato pradžioje iš visų išsiskyrė greičiu. Kaip pavyko jį prislopinti ir nenusileisti varžovams? – DELFI paklausė D. Zubraus

– Mes žinojome, kad jie – greiti, disciplinuoti, laikosi savo žaidimo sistemos. Tiesiog gera komanda. Bet mes ne taip toli nuo jų esame. Ypač kai žaidžiame visi kartu, vienas kitam padedame, negalvojame apie individualią statistiką, kovojame. Manau, taip nusiteikę galime žaisti su bet kuo.

Šiandien buvo geriausios mūsų rungtynės čempionate. Neblogai sekėsi ir su baltarusiais, bet tada šiek tiek pritrūko patirties, padarėme svarbių klaidų. Bet, klausykite, juk pas mus šitiek jaunimo! Labai faini vaikinai, jie – Lietuvos ledo ritulio ateitis. Labai šaunu, kad jie čia. Manau, šitą čempionatą jie prisimins visą gyvenimą, patirties – nors vežimu vežk. Jie auga kaip žaidėjai, ir po metų bus dar geresni.

– Sekmadienį turbūt reikės dar geresnių rungtynių. Ar pergalė gali komandai užauginti sparnus ir padėti išvengti nuovargio spąstų?

– Pasitikėjimo savimi ji, žinoma, duoda. Ypač jaunimui ji turėtų padėti. O aš ir šiaip tikėjau, kad mes galime. Manau, kad viskas bus gerai. Reikia tik pailsėti. Treneriai dirba labai gerai, sugalvoja puikų planą prieš kiekvieną mačą, paruošia mus tinkamai. Jeigu tik jų klausysime, darysime, ką reikia, ir atiduosime viską, ką galime, kas žino, kaip ten bus. Reikia stengtis laimėti.

– Kokį įspūdį šiame čempionate jums palieka Slovėnijos žvaigždė Anže Kopitaras?

– Prieš jį esu žaidęs daugybę kartų. Jis – labai geras ledo ritulininkas, vienas geresnių visoje NHL. Jis stiprus tiek puolime, tiek gynyboje, labai universalus. Labai jį gerbiu. Bet mums pergalės reikia labiau nei jiems, todėl ruošimės ir kariausime.

– Kita vertus, norint išsaugoti vietą divizione, dabar jums nebebūtina laimėti prieš slovėnus per pagrindinį laiką – tinkamas būtų ir lygiųjų bei pergalės per pratęsimą variantas. Ar dėl to yra koks nors skirtumas?

– Aš net nežinau, ko mums reikia. Tiesiog stengsiuosi laimėti – ir stengsiuosi padaryti tai per pagrindinį laiką. O jei neišeis, tuomet ir galvosiu. O dabar tik pavalgysiu ir griūsiu į lovą – reikia pailsėti.

IA diviziono lentelė


Iki šiol Lietuvos ir Pietų Korėjos tarpusavio susitikimų istorijoje vyravo absoliuti lygybė: komandos iškovojo po dvi pergales, vienos rungtynės baigėsi lygiosiomis (įvarčių santykis – 17:17).

Pirmenybes lietuviai užbaigs maču su Slovėnija, kuris sekmadienį prasidės 9.30 val. Lietuvos laiku.

Primename, kad Danielio Lacroix auklėtiniai prieš tai pralaimėjo Baltarusijai (3:4), Kazachstanui (1:3) ir Vengrijai (1:4).

Savo ruožtu, Pietų Korėja įveikė vengrus (5:1) bei slovėnus (5:3), bet neprilygo kazachams (1:4).

Dvi stipriausios IA diviziono komandos kitais metais pateks į elito pirmenybes, paskutinę vietą užimsianti ekipa nusileis į IB grupę.

Lietuvos rinktinė pirmą kartą į IA divizioną pakilo pernai laimėjusi IB grupės turnyrą Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)