Lietuvos rinktinė geriau pradėjo rungtynes, neutralizavusi pagrindinį korėjiečių kozirį – greitį. Komandos keitėsi pavojingais momentais, kol kiekybinę persvarą išnaudojo antrose rungtynėse iš eilės pasižymėjęs puolėjas Tadas Kumeliauskas, sėkmingai pakovojęs prie varžovų vartų (13:16, rez. perd.: Nerijus Ališauskas, Arnoldas Bosas).

Po pertraukos ir N. Ališausko taisyklių pažeidimo tuo pačiu atsakė Jimo Paeko treniruojama ekipa, bet jos įvartis nebuvo įskaitytas dėl neleistino veiksmo prieš vartininką Mantą Armalį.

Pietų Korėja didino spaudimą ir turėjo dar dvi minutes kiekybinio pranašumo, tačiau M. Armalis patikimai gynė savo vartus. Pačioje kėlinio pabaigoje pašalinus prasižengusį varžovą T. Kumeliauskui pavyko darsyk pasiųsti ritulį po skersiniu. Vis dėlto po vaizdo peržiūros teisėjai konstatavo: sirena nuaidėjo akimirka anksčiau nei krito įvartis.

Trečiame kėlinyje korėjiečiai pasiekė savo: iš artimos distancijos pasižymėjo Kimas Sangwookas (42:26). Tačiau Azijos atstovų palengvėjimas buvo trumpas: įpusėjus kėliniui Artūras Katulis perėmė ritulį iš varžovo ir gražiu perdavimu surado Paulių Gintautą, kuris kalė „vinį“ į oponentų vartus (49:32).

Lemiamo įvarčio autorius buvo pripažintas geriausiu nugalėtojų ekipos žaidėju.

Iškovoti pirmieji 3 taškai reiškia, kad lietuviams sekmadienį žūtbūtinėje dvikovoje su Slovėnija pakaktų pakaktų 2 taškų (pergalės per pratęsimą ar baudinių seriją) norint išsaugoti vietą IA divizione.

Bet laimėjus per pagrindinį laiką ir nesėkmes patyrus korėjiečiams bei vengrams, Lietuvos rinktinei vis dar pasiekiamas ir bronzos medalis.

Iki šiol Lietuvos ir Pietų Korėjos tarpusavio susitikimų istorijoje vyravo absoliuti lygybė: komandos iškovojo po dvi pergales, vienos rungtynės baigėsi lygiosiomis (įvarčių santykis – 17:17).

Kitose dienos rungtynėse tarp diviziono lyderių Kazachstanas po pratęsimo 3:2 įveikė Baltarusiją.

Tokia baigtis tenkino abi komandas, kurios užsitikrino kelialapius į elito divizioną, atimdamos paskutinę viltį iš Pietų Korėjos.

Pirmenybes lietuviai užbaigs maču su Slovėnija, kuris sekmadienį prasidės 9.30 val. Lietuvos laiku.

Primename, kad Danielio Lacroix auklėtiniai prieš tai pralaimėjo Baltarusijai (3:4), Kazachstanui (1:3) ir Vengrijai (1:4).

Savo ruožtu, Pietų Korėja įveikė vengrus (5:1) bei slovėnus (5:3), bet neprilygo kazachams (1:4).

Dvi stipriausios IA diviziono komandos kitais metais pateks į elito pirmenybes, paskutinę vietą užimsianti ekipa nusileis į IB grupę.

Lietuvos rinktinė pirmą kartą į IA divizioną pakilo pernai laimėjusi IB grupės turnyrą Kaune.

IA diviziono lentelė


Lietuvos rinktinės penketai:

Tadas Kumeliauskas (17) – Dainius Zubrus (8) – Arnoldas Bosas (33);
Edgaras Protčenko (2) – Nerijus Ališauskas (4).

Emilijus Krakauskas (97) – Mauras Baltrukonis (12) – Danielius Bogdziulis (71);
Kostas Gusevas (11) – Tomašas Krukovskis (24).

Ilja Četvertakas (7) – Ugnius Čižas (13) – Paulius Gintautas (16);
Arvidas Domeika (5) – Artūras Katulis (6).

Povilas Verenis (15) – Patrikas Misiukas (14) – Aivaras Bendžius (10) –
Paulius Rumševičius (22) – Vytautas Jagelavičius (28).

Mantas Armalis (50) – Laurynas Lubys (1).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)